Monday, July 14, 2008

First Seminar Akuuu..

Actually..aku ni partime student je. Sebulan sekali aku pegi la kelas yg dipanggil seminar tu. Ari ahad dari pagi smpai ptg. Tgk la jugak jadual ko tu bila ader kelasnya... Kdang2 pgi kul 830 kul 1230 dh bleh balik. mcm member aku tu..Bergaya ye sebelum masuk kelas???hehehe..kang kejap lgi masuk kelas, ko tau la ye shamira ahmad camner style lecturer mengajar. Kelas aku kat sekyen 17, Shah Alam utk student2 buat PJJ. So, ramai la student2 yang dah berkarier gi sambung bljar kat situ termasuk la aku.
Nad, dh la tu touch up skit2.. moh ler gi klas. Aku idok le sabar sgt nk blajar ni ha!!


Ni la.. nad yang selalu kusebut tu.. Kwn dari masa aku diploma dulu. Satu umah satu kolej..cuma x satu bilik je.. 6 taun dh kan aku kenai hang nad?lama gak la..susah senang aku selalu ngadu kat dia..





Monday, June 16, 2008

I Will Be UiTM's Student..

tenet..tenet..alarm hp aku bunyi..Ishhhhhhhh..memekak tul la alarm ni!!dah la arini ari ahad..hish..menyemak tull!!tetiba aku terpandang kat reminder tu, bgnnnnnnn lapor diri kt uitm!hah..arini aku akan jadi student semula ke??mcm xcaye jee...tp ape pun baik aku bgn mandi bersiap..kang si nadia dtg aku xsiap lagi..pueh gak la kena perli..Klau korang nak tau, satu suit pakaian aku smuanya baru..nak amik semangat la konon. Jgn first sem dh kantoi sudahhhhhhh!!hehehe...Sesampai je..mak aihhhh!!!ramainya org nak lapor diri. Naik lenguh gak la kaki aku ni ha beratur pjg..xsempat la nak snap gmbr.kang org2 kat situ ckp buat tebiat ape budak ni!!!so nak cover dari memalukan diri, xbergambar la pepagi. ni je la gmbr yg aku berjaya paksa rela si nadia suh click jugak gmbr aku..tenkiuuuuuu naddd!!!
Time ni nak balik dah..setelah hazabnya menunggu giliran nak register. Cewaahhh tersenyum ye!!bukan ape..sudah 3 kali senior tu try nak ambik gmbr aku..oppss..bukan nak buat admire ye, nak buat id student.hahaha..utk tidak memeningkan kepala abg tu..last2 aku pun accept la jugak last gmbr yg dia snap. Line aku je dh Q pjg kerana aku yg byk songgeh...hehehe.weh, sape nak pkai klau muka kiter kt id tu x comeiii? 4 1/2 plak tu nak kena pkai..Ahhhh!!xnak la aku.


Azam di hati nak dptkan A +++ semua subjek. Cehh..ayat je lebehhh!!balik kang, buku kemana azam kemana. Ada 2 budak duk tggu kat umah tu.. xleh jadi klau aku ngadap buku dorang duk ketawa2 gelak2 kat ruang tamu..


Nad jom arr kita balik!!sedeyy gak rasa bila student lain dtg ngn pamily ngn boyprend g lapor diri. Aku dtg ngn member je..hihi. Ahh..small matter je tu..yg penting nawaitu tu bljar. Ye dok?



Wednesday, May 7, 2008

Kursus dan kursus lagi..aduhaiii!!!

Satu ari yang membosankan..tetiba aku dpt call dari member aku..wehh,kita dpt kursus kat IPN!Perghhh..kursus lagi dowhhh!!aku dh bosan tahap suria perkasa itam dh nak gi kursus. Malaih nak kemas baju2. Dh tu..punya la lama nak kena duk nunnnnnnn jauh di utara selangor yakni dlm peta malaysia sabak bernam. Mak aihhhh...camna la kehidupan aku kat sana 3 mggu ye!!Aku pun dengan berat hati..pegi la jugak kursus tu. 3 mggu je pun,sabar ye mira..sabar..Bwk makanan penuh keta ni..aku dengar citer jauh tmpat tu dari bndar.. Nak senget la atos aku tu bwk mknan ngn baju2 satu almari aku bwk sbb malaih nak lipat. Maklummm la..pegi sana ngn keta. Senang la nak cmpak brg2.hehehe.Sesampai je kat sana..ni tempat kursus ke hotel beb!!best gak..semua ader lam bilik.siap astro HBO lg. Ader gak la aku nak monteng kuliah klau camni..tp utk dptkan rekod baik..kena lg dak bersopan santun.hihi Jumpa la balik my ex-housemate yg penah aku citer kan dulu..mereng balik la kami..



Ni antara koleksi gambar2 kt IPN tu..ntah dari kamera sape aku amik..


hehe..rindu la nak jumpa kamuuuuu...

Ni antara pelakon2 sketsa drama tokmoh...




Tuesday, March 11, 2008

Atos keta Pertamaku..ngeh2

Ni keta pertamaku.ceh..perasaan!sebenarnya ni keta kakak ipar aku.disebabkan kak ipar aku nak jadi fulltime housewife nak jaga 2org hero tu,so dia bagi aku keta ni suh pkai.Dah dpt keta,reti2 la sambung byr installment bulan2 ye dik!!Aku pun berpeluh2 la nak byr installment bulan2,walhal idok ler berpeluh sgt pun..kirenyer xcukup,aku calling2 la en mat nayan suh top up brapa yg xcukup.Bukannyer ape,mate ni ha..idok ler tahan sgt tgk sale2 kat shopping mall.hehehe...Sori en mat nayan,janji idok buek lagi camtu!!Keta ni byk woooo kenangan ngn aku.Dari aku diploma aku slalu kidnap keta ni semedang klau aku cuti sem.Bwk gi dating.opppsss..harap2 kak ipar aku dak la baca entry ni.Masuk je keja jd org kerajaan,aku bwk atos kesayangan ni mai skali ngn aku.Susah senang aku bersama ngn pakwe kesayangan aku ni la.Sbb tu la ai lap u, atos!!ngeh2..Lepas ja 2 tahun aku pkai keta ni,aku bg ler balik kt kak ipar aku.Aku nak gak rasa ader keta sendiri dengan hasil titik peluh aku. So i let him go.Sob..sob..sedih gak la sbb tu lastday dia ngn aku,aku bwk round2 satu kolumpur tu beb!!Kolumpurrr..aku dtgggg!!!
Semoga kita jumpe lagi di akhirat kelak!!eh..ader plak mcmtu.Keta bukan bernyawa cam aku. Gilo apo!!