Wednesday, August 12, 2009

New Life Here.....

Jam 8pg aku dah datang utk lapor diri...bery2 excited u know coz this is my first time to be a part of rakyat perlis yg berkerja di perlis....cewahhhhh!!!tapi bila langkah masuk je!!!!eh2..betul ke ni pejabat yg aku kena lapor diri?ke haku dah salah masuk?nape semua pandang semacam je!!!!aku lupa pakai kain ke?ke lipstick aku comot ke eyeshadow aku sebelah hijau sebelah pink..haaa sudahhh!!!!tapi dengan penuh ayu dan machonya...aku jalan buat xreti je utk jumpa cc pentadbiran.mcm2 la cc terang berkenaan keja kat sini..aku dengar mcm xdengar je.mintakk maaf puan, saya baru sampai pg td dari putrajya,sebab tu rasa mcm diri di awangan...ckp dlm hati je la kan!!xberani nak luahkan tkut.."hamboiiiiiiiii baru arini keja dh mcm2 peel!!!!".lepas tu aku dibawa jumpa bos besar di tingkat satu..baik dan lemah lembut ja orgnya...aku tersenyum2 bila tgk lelaki ni sbb aku teringat sorang kwn di MOF dulu..sebijik dan sepattern mcm yg ada didepan aku skrg cuma bezanya dia berpangkat..sama jugak situasinya..diterangkan serba skit berkenaan tempat baru ku. lepas jumpa bos besar.aku dibawa jumpa second bos plak.haaaa kat sini bykla penerangan dibagi..aku mcm blurrr xtau apaalaaa yg dia ni ckp!!!tapi utk tidak mengecewakannya,aku buat2 la reti padahal apapun xtau...sekali tgk senarai tugas yg dia bagi..makkkaihhhhh!!!!!bleh tebalikk kerusi sbb terkejutt!!!"incik,betul ke ni keja2 saya!!!xsalah ke?".gilaaaaaaaaa aihhhh...masa kat putrajya dulu, keja aku ada 4 je dlm list tapi ni dlm list ada SEPULUHHHHHH!!!!!bleh darah tinggi nii..aku pun terima la dengan rela dan tabah mana la tauuu..kot2 aku jadi bos ka satu hari nanti,atleast aku dah tauu apa itu tugas di bahagian kewangan..***ayat sedapkan hati sebenarnya...huhuhu..so bermulalah kehidupan ku di sini...Have a Great Dayy!!!

Sunday, August 9, 2009

Aku akan Bertukar!!!??????

Aku akan bertukar????bertukarrrrrrrrrrr...oh no!no!no!bukan bertukar cam otoromen tu....ni citer bertukar tempat keja dan bakal BERTUKAR balik ke PERLIS INDERA KAYANGAN hokeyyy!!!aku dapat call dari JANM Putrajya yg permohonan aku nak bertukar balik negeri dah diluluskan..oh makkkk!!!i'm so suprises youuu...coz klau diikutkan senarai nama saya utk bertukar di nombor 8 kauu...tapi maybe sbb niat hati suci murni nak tukar balik negeri sebab nak jaga mak yg sakit.Tuhan telah permudahkan jalan..Aminnn...so on the date 10hb Ogos 2009, saya dah kena lapor diri di Jabatan Imigresen Malaysia Negeri Perlis!!!Gulpppp!!!Imigresennnnnn????biar betikk??shamira..u've to go...there's no changes after this..oklah oklah..saya pergi.bukan apa geng!!imigresen tu satu nama jabatan yg besar..dah tentu keja pun byk.tapi mana ada tempat keja yg xbyk keja..haishhh!!!apa la aku ni!!so dgn berat hati..aku terpaksa meninggalkan tempat kerjaku skrg yg BESHHHHH!!!kwn2 yang SYOKKK di putrajaya..dan paling sedih..aku kena tinggalkan rumah aku di Equine yg penuhhh dengan moments2 bersama kwn2 sejatiku..huwaaaaaaaaaa....sebelum berpisah..layan la dulu gmbr2 ni utk kenangan2..





Friday, June 19, 2009

LaDieS NiTe..

Semalam..aku ngn dak umah gi tgk citer peberet si Abby ni. Ape ke namanya Hannah Montana ye b?Ngantuk2 pun layan gak la..gelak2 nope galak2. Kepada sesape yang xkenal lagi new gengsta ropol2. Here we introduce C.L.A!!Taraaa...bukan la..ni aku ngn abby.hihi. Jap gi la korang tgk CLA tu..biar la aku memanjangkan entry ni dulu. Ladies nite tiket wayang murah. 6 hinggit jerr!walaupun citer best ke xbest,gi tgk ari rabu rasanya menjimatkan la skit.hihi. Kitaorg tgk kat alamanda je..sbb besoknya kan keja.
Posing lepas mkn..


On the left hand side abby tu..namanya sha.Kawan aku masa dip dulu dan sekarang berkerja as Imigration Officer kt KLIA. Dia sorang je cuti besok. Saje dtg lepak umah aku sambil2 tu bleh la join kitaorg tgk wayang.

Taraaaa.....Yang tgh2 tu la new gengsta ropol2. CLA namanya..
Welcome to the club!!
hehehe..

Saturday, June 13, 2009

Jangan Pandang.....

Dilaaaa..klau ko bukak blogspot aku ni..ko tau, betapa boringnya aku ngn abby sejak2 ko pegi meninggalkan kami beb!!aku ngn abby layan dua org je wayang..kan b kan?adehhhh..bila la kesepian dan kesunyiann ini akan ilang.. Aku ngn abby gi layan wayang citer jgn pandang belakang congkang.Kelakar dowh citer tu..senak perut gelak

Saturday, May 30, 2009

CottON dAy!!!!

Cotton day!cotton day!hehe..Akhirnya aku dpt gak sehelai baju kurung cotton. Wlaupun dh old fashion but i likeeee!!Orang pandang dh semacam je bila berjalan ngn makcik ni.Mcm alien dtg MOF plak rasanya.Hahaha..Mcm superstar arr..Gi sana sini org pandang seeemmaaaaaaacam je!!Tu la dil..aku dh ckp,jgn pkai baju ni same ari ngn aku.Kan kiter dh jd alien!!Klau korang nak tau,baju kitaorg ni corak yang sma.Warna je lain. Aku warna pink purple.Dila punyer pink merah.Last2 sorang makcik tu dh xtahan tgk kami berpakaian cam boria, dia pun tnye la. Baju uniform ke?uniform jbtan ape ni?Ish2..ish..ader ke patut makcik tu gi tnye camtu. Sejak biler la plak MOF ni ader baju uniform cotton makcik oii. Batik day aderla.Hahaha.Last picture taken with Dila at MOF.huhu. Kenangan kiter dua ni beb!!

Thursday, May 21, 2009

SyAmiR sYauQiE & sYaQiR AiMaN..

Ni gambar anak2 buah aku. Aku ader 3 org je anak buah. Yang ni anak2 abang aku. Yang Sulung baru 5 tahun dan yang kecik 1 tahun setengah..ehhh..betul ke man?Baklang pun xtau umur ko bape sebenarnya.kihkihkih. Aku boring2 ajak la depa sekeluarga pi Maidin Mall yang kat USJ tu. Sementara mak bapak depa duk menyoping..aku kena la jd babysister sat. Abg..abg naik cepat!aiman nak start keta..kita balik sendiri la.Lambat sgt abah ngn mama beli brg..


hah!abgku dah lari..laju sgt aku bwk.dia xtahan.kahkahkah


ha..duk nganga apa lagi..pegang kuat2. Aiman nak rempit dah ni

Nyorok plakkk...gayat kerr?hehehe..


Monday, May 11, 2009

Aku ke PD

Aku rasa aman damai sentosa, aku dh abis xzam uitm.Jom kita enjoyyyyyyyyy!!hehehe..Akak dila dari Sabah dtg sini utk gi kursus kat PD.Dila ajak aku gi antar kakak dia.Aku ape lagi..sambil menyelam minum air arrr..Aku xpenah lagi sampai PD.Huhu..Sian aku kan!Jam kul 1 petang,kami pun gerak la ke kesana naik Gen Putih Gebu Abby..Nad yang baru abeh paper pun diusung skali ke sana sbb hanya dia saja yang tau jalan.Gambar2 kat bwh ni disnap masa Kakak dila check in kat Palm Spring.Masa kt pantai PD, tokleh la nak snap.Panas membahang.Muka pun dh mcm butter prawn berminyak dan terbakar. Kang terkejut plak oreng2 kempung tgk muka ai..huahuahua

Best gak bilik dia. Klau aku xbgn nyer dpt tilam empuk camtu. Tp mcm xbyk sgt facilities kat situ. Maybe kami smpai awal kot dari peserta lain.


Kt entrance check in counter..


Walaupun muka dah xlarat nak senyum sbb lapar tp klau bab bergambar layannn jek!