Monday, May 30, 2011

Jalan-Jalan Ke Kelantan..





Setelah usiaku yang agak dewasa ni la baru kali kedua aku sampai ke Kelantan ni..sian aku kan!!!huhuhu..1st time sampai ke Kelantan dulu masa umur 12tahun time tu waktu kanak2 ribena lagi..baru darjah 6..Kali kedua sampai Kelantan ni agak teruja sebab melihat pembangunan dan perubahan negeri Kelantan yang makin membangun ni. Bertolak pada 27hb Mei sebelah malamnya..besoknya tu kitaorang check in homestay kat sana.








Antara tempat2 persinggahan of course la Pasar Siti Wan Khatijah yang banyak jual kain2 sutera yang boleh buat orang pompuan kelabu mata terutama aku yang suka kain pasang warna yang terang-terang...Kebetulan bas kitaorang parking depan muzium samudera..sempat la bergaya snap 2, 3 keping gambar sebagai memori..percaya ke 2, 3 keping?hahahaha...







Tak lengkap percutian kalau tak pergi Pantai Cahaya Bulan...memang cantikk wehh pantai dia dan air laut pun bersih..Aku teruja sampai sanggup pergi beli baju baru untuk buat basahan mandi laut..TAPI yang peliknya takde plak orang jual..Rupa-rupanya...pantai kat situ, ko bole main air tepi laut je..mandinyer TAK BOLEH sebab keadaan pasir yang landai ke dasar laut..bahaya kalau nak mandi...Nasib baikkk tak mandi lagi..Simpan la hajat nak mandi tu..balik mandi kat homestay..kahkahkah..







Lepas dah lepak2 king kat pantai tu...ape lagi shopping la kat Wakaf Cik Yeh plak..Takde plak gambar nak tunjuk kat korang..kalau nak tau Wakaf Cik Yeh tu camner rupo..korang kena la pergi sendiri ke Kelanta..hihihi.Aku describe kan je ye...Wakaf ni lebih kurang cam uptown or dowtown kat Kl tu...mcm2 benda ada jual dan agak murah jugak barang2 kat situ...

Besoknya tu masa on the way nak balik..singgah jap kat Bukit Bunga..kebetulan sampai je kat situ,hujan rintik-rintik plak..so tak dapat la nak snap gambar..Barang jualan kat Bukit Bunga tu lebih kurang macam barang2 jualan kat Padang Besar je...so sesapa yang dah sampai kat Padang Besar tu...they all sedia maklum barang2 camner yang disebutkan tu...Kebanyakkannyer Made in Thailand....Ok that's all from me about my vacation....






















T.H.A.N.Z F.O.R R.E.A.D.I.N.G