Tuesday, July 26, 2011

CuTi-CuTi MaLaYsIA..



Hye..korang dah breakfast ke?me as usually mesti la dah breakfast..pepagi ni nak kena cari mood dulu sebelum buat keja yg banyak tu kan..semangat baru dah datang maklum la baru balik dari bercuti...rasa ringan skit kepala!!!so bleh la buat keja ngn eppy2..hihihi. Nak citer ngn korang ni..baru2 ni teman gi bercuti kat tempat sejuk di malaysia ni..kebetulan je sbb teman ada meeting kat Putrajaya,sambil2 tu teman gi la jln2 sementara nak tggu meeting besoknya...teman gi Genting Highlands!!!lama rasa teman xgi.seingt teman la..3tahun yg lalu teman pegi.xbanyak la perubahannya..biasa ja la kan..naik cable car dia makaihhhh..gayat toksah cakap la sbb waktu teman naik tu baru ja lepas hujan..angin pun kencang skit2!!!mintak doa bg cepat sampai ja!!!sesampai ja kat sana..terus check in hotel First World. First xperience check in hotel beli ngn "ulat hotel"!!korang penah dengar tak?masa amik hotel dari "ulat" tu xpikir ape2 pun sbb terlampau xcited dh dpt bilik memandangkan percutian tak dirancang so hotel fully booked!!!nasib dapat bilik jugak tapi illegal la...happy tapi bila dipikir2 balik..kang xpasal je kena masuk lokap sivil.mana la tau kan kot2 ada barang salah lam tu "ulat" tu letak..hishhh..mintak simpang malaikat 44.nasib la xder pape.lepas ni xnak lagi dah beli ngn "ulat hotel" camtu..sbb ape korang tau!!!klau kita tertinggal brg dlm bilik dan pintu terkunci,sah2 barang tu xleh amik sbb pihak hotel nak owner bilik tu yg dtg kaunter..dh nama pun beli secara illegal,mesti la bilik tu bukan nama teman kan..nasib la xder ape2 yg tinggal.sebelum check out mmg double check abis2 la xnak brg2 tertinggal.tapi satu je yg best..harga hotel tu dpt murah.hihihi..okeh abis citer bab hotel!!!teman idok ler main pun kat genting tu..teman just masuk snow world!!!main indoor game dan makan2 je!tapi lebih kepada makan je sebenarnya...amik2 gmbr.tgk gelagat org2 kat situ..rasa hepi la jugak..ni je la gmbr yg teman amik masa kat sana...

skyway cable car yang mampu buat teman berdebar-debar

Niat hati cam nak buat cam org hijau kat atas motor blakang tu...hihihi

cantik pemandangan indoor waktu malam

gambar dulu sebelum balik

No comments: