Tuesday, August 16, 2011

Cost Accounting..hakhakhak

hahahaha
Bila aku teringt balik kisah hidup aku masa aku buat diploma dulu mmg lawak abes..Tadi aku bukak la facebook. Nampak la member2 masa buat diploma dulu dan aku ternampak sekali member aku komen kat sorang lec yang paling aku geruni masa diploma dulu..PN NOREHA.
Puan noreha ni klau korang nak tau..mmg serius la garang especially ngn aku..aku pun xtau la apa penyebab musabab dia agak anti ngn aku. Dulu aku gi kelas sekali ngn 2 org member yg ade kelas pagi. aiman dan nadia. Roomate aku jrg ader kelas pagi kul 8..time aku nak gi kelas dia still membongkang tdo..kang2 aku mcm dengki jerr sbb dia still tdo tp aku dh kena bgn g kelas..haishh xleh jadi nihh
Lecturer tu klau ader student lewat seminit, dia akan kunci pintu kelas..jgn harap la ko akan dapat masuk.besokkk mati la ko nak berjawab nape ko xdtg kelas smlm..aku bila tau je trend dia ngajar camtu..pukul 730pgi, aku dh terpacak dpn pintu bilik member aku yg 2 org ni..terjerit2 mintak dorang siap dgn pantas dan cepat coz aku xnak kena kunci kat luar kelas.hahahaha..
Pastu jln kaki g kolej cepat2 kdg2 sampai berlari2 nak kejar masa...punyer la takut!!tu bab nak masuk kelas..balik umah plak, tiap2 mlm aku akan study subject tu je!!sampai member umah aku tnya, ko amik subjek ni je ke sem ni...tergelak2 dorang sbb ari2 aku wat costing..dorang xtau rahsia aku yg aku takutkan Pn Noreha tu...hahahaha.Serius takut ngn dia coz tiap kali dia masuk ngajar, nama aku yg dia akan sebut utk dia cari pasai..dia akan tnya soalan yg ntah2 apa2 dan kdg2 xleh jwb...siap la klau xleh jwb...
Alhamdullilah la hasil dari ketakutan aku tu,paper costing aku dapat A+ kauuuu....hihihi.Takut punyer pasal, ari2 costing..costing je ari2. Ntah2 klau aku keje swasta mmg aku dah terror costing dari Pn Noreha tu kan..hahahaha...
Moral of the story: Tak semua ketakutan tu ada keburukan....ketakutan aku buat aku jd pelajar cemerlang gemilang dan terbilang..hahahaha.Costing ari2..

No comments: