Saturday, January 15, 2011

Cuti2-Cuti bersama Anak Buah.....


Hyeeeeeeeeeee......


Agak pjg hye saya ye!!!bukan apa..mood kembali ceria setelah penat mengabdikan diri di opis sempena perkampungan hujung 2hari berada di pejabat sempena tutup akaun 2010. So saya telah mengambil cuti yg pjg utk menhilangkan tekanan yg ada dengan bercuti.. Horeyyyyyyyyyyy!!!!!!.


15hb yang lalu, bgn pagi2 buat plan la ngn abg punya family utk pegi bercuti.Kebetulan pulak, aritu jatuh ari sabtu..so dia xkeja.Aku yg sememangnya over dari anak2 buah aku bersorak riang la sbb dapat jugak pegi jalan2. Kami bertolak ke PD iaitu TELUK KEMANG jam 10pg...Anak2 buah aku teringin nak mandi laut..so layankan je la.Sesampai je kat sana..humakkkkk!!!ramainya rakyatt!!dtg dari maner ni reramai camni...aisehhh luper plak today is saturday!!thats why la ramai org. So kitaorg pun cari place yg agakk baik punya utk landing sambil mkn bekal yg dibeli...dapat jugak la park dibawah sepohon Rhu..Sebelum dak2 ni tukar baju utk mandi sekali ngn maklang dia tukar baju utk terjun laut..kita bergambar dulu yokk!!!

Ni anak buah aku nama dia syaqir aiman yg entry sebelum2 ni dia rempit motor ngn abg dia..skrg dah besar..



Bila nak bergambar berdua ngn si aiman ni dia shy-shy cat..xmcm maklang nii shy-shy tiger!!!aummmmm...



Ni antara gambar gerai yg sempat di snap!!!susah skit nak amik gmbr sebab kena jaga 2 kanak2 yg super duper active...

Lepas kitaorg bermandi-manda kat teluk kemang tuu..ari masih muda utk balik smula ke Puchong..dengan idea bernas dikemukakan, kami bertolak ke melaka pulak sebab dah dekat dah..kat Melaka kami naik River Cruise.. Nak citer la skit pasal River Cruise ni kan sbb first experience naik, so agak teruja skettt!!!tempoh perjalanan cruise ni 45minit sbb dia pergi balik.kat mana ko naik kat situ la ko akan turun..kami naik waktu siang so xnampak la lampu2 yang cantik sepanjang muara sungai tu..tapi nampak satu perkampungan yang cantik dan tersusun kemas. Kampung Morten!!!Rumah2 dia comel2, kawasan persekitaran bersih sgt.rasa cam best je klau ader umah kat area situ..Pakcik driver cruise tu cakap, waktu mlm view dia cantik sbb umah2 tu akan bercahaya dengan lampu2. Chek rasa rugi plak sbb naik waktu siang tapi xpe la..next time ye!!!Tiket cruise ni idok ler mahal RM10 jerrr utk dewasa dan 5henggit utk kanak2. Layankan gambar ni yee!!!



Masa kitaorg sampai tetiba hujan plak kan..so kena la tggu sampai service cruise river ni dibukak semula memandangkan hujan lebat sangat-sangat.




Bergambar la si kenit berdua tu menanti hujan berhenti



Ni la Kampung Morten selepas hujan. Kitaorg naik cruise river ni di siang hari, so xnampak la kecantikan lampu-lampu menghiasi rumah2 kat sini..



Malam baru la mini pesta tu beroperasi...rugi jugak la kitaorg sampai sana petang klau tak boleh la main2 kat sini..




















































No comments: