Sunday, November 27, 2011

Salam Maal Hijrah..

Assalamualaikum....

Arini tetiba ada mood plak nak update blog yg lama x diupdate ni...sementelaah ada masa cuti 3 ari nihhh dan xder jadual yang pack..so, moh ler update ape yang patut kat sini yerr!!!Sempena tahun baru Islam ni..molek la kiranya kita tutup buku lama bukak la buku baru dan perbaiki la apa2 yang patut kan..hihihi.Update kali ni biarlah pendek skit supaya idokk ler jemu kome2 nak membacenyer ye!!!apepun...Salam Maal Hijrah dari saya!!!

Saturday, November 26, 2011

Tiger Balm Plaster..Aummmmmmmmm

Selamat Pagi..




Indah sungguh panurama...cewah nyanyi plak pagi nii..nak tau tak napa?Sebab bangun pagi ni dah rasa kurang sikit sengal2 kat bahu sebelah kiri ni..Lama dah duk sakit bahu nii..xtau la kena apa..tapi mmg sakit!!maybe tersalah urat kot xpun terangkat berat yang terlebih muatan...hehehe. Gi satu kedai nak tanya satu jenama plaster yang masa kecik2 dulu mak selalu tampal kat kepala bila sakit pala atau pening tu..Motifnya nak beli benda tu nak tampal la kat bahu yang sakit ni..Sekali makcik kedai tu cakap.."Dik kat sini ader yang ni je!!!belek punya belek..baca ingredient dia kandungan dia (buat serupa reti) padahai xtau menda pun. Last2 beli la dengan harapan lega la lenguh2 badan sebelah kiri ni coz tomolow i've a big task to do!!Balik umah kasi tampal ni punya plaster..hurm not bad!!!memeyyyy berkesan la hokk ni. Today morning..dah xsakit lagi dah bahu ni..Thanz to tiger balm plaster la!!memang "Plaster You Pain Away"

Thursday, November 17, 2011

Wiweetttt....

Salam...


Hai korang...ape cer arini?aku seperti biasa la dengan kehidupan harian aku yg memang agak padat,sendat dan kental ni!!hahahaha..Ni aku berblogging dari hotel yang aku menginap untuk penginapan sehari satu malam disini.Agak berbaloi2 la nak hotel ni coz bilik dia pun selesa ngn aircon yang mampu buat aku tarik selimut xbgn sampai pagi..agak2 klau aku xbgn besok, apa akan jadi eikk?hehehe..Jgn cipta masalah ye!!!Tadi aku bertolak dari opis kul 830 pagi. Agak awal la jugak coz my bos perlu attend first meeting di Alor Setar. Tepat kul 11 terus shoot ke Putrajaya. Desummmmm...dari Alor Setar kul 11, tepat jam 4ptg dah sampai Sepang..How was kreta yang dipandu oleh pemandu memandu membelah highway utara selatan!5jam je Perlis-Sepang!!klau naik bas la, mau kematu bontot sampai 8-9 jam perjalanan.Tdo bangun sampai 4 kali pun belum tentu sampai lagi..Sebelum tdo, study ape yang patut untuk pembentangan budget sok supaya xder la terkial2 nak mencari fakta if kena soal!!Preparation itu penting...Lepas study, kebooommm tdo!!!Letih dah weh..5jam perjalanan walaupun desuppp macam roket,tapi dah tua la katakan..mana bleh duduk lama2.Urat dawaii dan pun..


Thanz baca this entry..nitezzzzzzzz!!

Monday, November 14, 2011

Super Mak Menakan...

Hye u all...





Korang penah tgk tak citer SUPERMAK slot Aksi yang setiap ari Isnin jam 9mlm kat tv3 tu? Ha ingat!!ingat?ala...pada korang yang tak penah nonton dan xpenah tahu ada kewujudan crita tu kat tv3 selama ini..meh sini rapat2..aku preview balik citer ni kat korang...










Ha camna ingt tak?Kat sini aku idok ler nak citer sal aku pun ada kuasa mcm Nasha Aziz tu...klau lah aku ada kuasa camtu xder lah aku ni nak merungut penat la..letih la..xsempat la..Kebetulan je yang tajuk citer ni sama ngn keadaan aku skrg.Cuma beza skit je..aku ni Mak Menakan!So jadi lah SUPER MAK MENAKAN!!Sibukkk kauuu..aku sekarang!!!masa hujung minggu nak kluar dating ngn boboi pun kdg2 miss sbb aku kena take over jaga si adam...Tu waktu hari minggu!!Waktu hari biasa plak...Kadang2 lepas balik keja..aku gi jugak jenguk adam jap.Everything gonna be ok, keadaan terkawal...aku balik la umah. Sibuk kan aku?Keje kat pejabat ditambah plak keje jaga adam campur lagi ngn keje sekolah (masih menuntut buat epjj) di add plak ngn keje umah...kang xmenyapu,mengemop,membasuh,mendobi kat umah...ada gak kang nak pakai baju yg sama 4 hari,nak pakai kasut lam umah coz lantai berdebu, nak mkn lam daun pisang..






So nak xnak mau xmau, saya perlu lakukan jugak hal-hal yang berkaitan sebab tanggungjawab dibahu saya...






ohh agak sibuk ngn jadual kehidupan 24jam sehari tu xcukuppppppppppppppp!!!!Uwaaaaaaaaaa.....






Dan xmustahil satu hari nanti selori ubat jerawat di pasaran akan saya gunakan bagi menghilangkan jerawat di muka yang tumbuh bak cendawan mekar selepas disirami hujan...(jerawat tumbuh akibat stress)






Sunday, November 13, 2011

Kesibukan yang melanda...

Salam Boys and Gurl...


Today i nak buat entry pasal kesibukan haku sejak 2 menjak ni setelah aku menguruskan segala hal berkaitan si kecik peninggalan arwah kakak aku...Sabtu dan Ahad mmg fully booked la dengan si kecik yang berusia 6tahun ni. Aku perlu mengasuh si adam ni coz kasi chance la bapak dia rehat plak setelah 5hari dia menjaga adam ni. Actually, adam ni adopt child yang arwah kakak aku amik since his 2months..Uruskan dia senang je!!!ko pasang upin ipin punyer dvd biar la sejam ke 2 jam ke..xkisah la bape jam pun, kasi dia makan cukup, tdo cukup....70% dia akan concerntrate ngn mende tu je!!lagi 30% dia akan panjat2 sofa,sepah2 barang..but its normal for kids..So nak mudahkan cara mengasuh dia..aku pasangkan la upin ipin tu sambil aku siapkan ASSIGNMENTTTT!!!!!! yang banyak gedabak ni.. Oh my little baby, dont try to make trouble kay!!!(printer yang suka buat hal). Dipendekkan crite aku mmg kena siapkan assgignment ni walau badai apa jua yang menlanda coz next week from thursday lagi, i shud go to Putrajaya for meeting againn...dushhhh!!!Oh tidak la kesanggupan sebenarnya. tapi apa bleh buat SAYA YANG MENURUT PERINTAH!!!From thursday until sunday i will be on leave..Haiyakk!!!banyak bijik beg lol kena bring together2 coz beg meeting 1, beg baju 2 (meeting 1,class 1), of course la beg buku lagi..ohhh sungguh la tidak sanggup!!!##%*+^



SEKIANNNNN