Saturday, September 15, 2012

Sabun Susu Beras....

Hyeeee u oalls.....

Hariniii...i nak kongsi dengan kamu-kamu diluar sana berkenaan SABUN SUSU BERAS!!! You oalls penah dengar tak pasal SABUN SUSU BERAS yang agak femes dikala tahun 2012 nihh? Haishhh....rugi u oalls klau xtau ni rahsia!!!!!!TERHANGAT DI PASARAN tauuuu....Meh dekat sikit baca serba sikit ye pasal sabun ni...

sabun susu beras original

sabun susu beras with kolagen

sabun susu beras with pearl

Belian 3 unit : RM 10.00
Belian 5 unit : RM 15.00

Belian sedozen (12 unit) : RM 30.00
(Belian mestilah 3 unit dan ke atas)

Harga Dijamin Termurah Di Malaysia !!!
Sabun Susu Beras ini dihasilkan 100% dari bahan-bahan semula jadi. Merupakan produk dari Thailand yang terkenal diamalkan oleh gadis-gadis tempatan di sana untuk menjaga serta mengekalkan kesihatan dan kecantikan kulit mereka.
Fungsi Sabun Susu Beras ini, antaranya:
 - menggebu dan mencerahkan kulit
 - membantu menghilangkan bintik-bintik hitam
 - menghaluskan kulit

 - memudarkan dan menghilangkan parut dengan penggunaan    yang berterusan
 - melembabkan kulit seterusnya menaikkan seri wajah.



This product you looking for is a skin care line. This product is 100% natural rice milk that extract from young grown jasmine rice that yeild good quality milk enriched with vitamin and nutrition which help to reduce blemish and dark spot on face, reduce freckle and wrinkle-free, make your skin feeling soft and bright and enjoy the young rice fragance smelling.
Cara Penggunaannya: Gosok seperti pencuci muka dan sabun badan selama 2-3 minit kemudian bilas.
Formula : Rice milk soap for all skin type
Active Ingredients : Rice Milk Extract, Vitamin B3, Vitamin E, Olive oil, Palm Oil , Natural Glycerin
- Khasiat susu dan beras membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang
- Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati
- Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat dan jeragat
- Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
Jika digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu
- Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha anda.
- Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah
- Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
- Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau slps berpeluh
- Boleh menghilangkan bau badan
Haaa..dah baca kan?Klau you oalls semua ada yang berminat...jangan segan silu sms,bbm xpun whatsapp je me, hokehh!!! Detail harga, kos penghantaran semua ada tertera disini ye!!

KOS PENGHANTARAN
Sila tambah RM 6.00 (Sem. Malaysia) dan RM 10.00 (Sabah/Sarawak) bagi setiap penghantaran. Jika berminat, bolehlah berhubung dengan Mira - 016 2792635 untuk penjelasan lanjut.
HARGA DISKAUN PENGEDAR
Sila SMS atau email bagi mendapatkan harga pengedar. Pembelian minima pengedar 1 dozen (12 unit). Harga serendah sehingga RM 20.00 sedozen (untuk belian yang lebih banyak). UNTUK NEGO HARGA BOLEH CALL 016 279 2635
.
Sila email kami untuk pengedar yang berminat untuk menjadi agen dropshipper.
miamyra85@yahoo.com



Thursday, September 13, 2012

Terlepas kauuu nakk!!!

Semalam aku nak pegi amik buku kat UiTM...sekali sampai depan guard UiTM..

Guard: Behenti!Behenti!
Aku: Hurmmmm dh agak dah...sticker punya hal la ni!!tipu lagi la kali niii...
Guard: Dari mana niiii?
Aku: Imigresen....
Guard: Ada pameran ka?
Aku: Hah? Ada pameran...bila pula imigresen buat pameran dlm UiTM!Oh sungguh tak hapdate...Eh xla pakcik!!!saya nak pi jumpa Encik Iwan
Guard: INeD ka?
Aku: Ha ya ya!
Guard: Nak jadi pegawai la ya!!
Aku: Mampu sengihhh jekkk

Selepas itu....didalam kereta ketika bercakap ngn teman

Sebenarnyaaaa..cha pun xtau ada ke dak nama encik Iwan tu dalam UiTM ni!!Cha tarooo jekk!!sekali ada la pulakkk nama orang tu..nasib lepas kali ni!!mau tak, kena tadahhh la kak oiii dengar ceramah

1) awat xpi amik sticker baru?
2) ni sticker zaman dulu2...
3) blajar dh abis satu sem, pejabat HEP pun xtau lagi ka?

Dah bleh hafal ayat2 tu.. tapi buat jugakkk

Wednesday, September 12, 2012

Alahaiii kuliahhh....

Mggu ni aku xleh noty2 dah on weekend, u know why??kelas telah bermula...tapi sem ni agak semangat wehhhh nak pegi kelas JAHHHH!sbb pointer cekang kot sem lepasss..cehhh!lagak sombong...Takde la!sebenarnya nak motivate diri sendiri utk bangun seawal mungkin.Kelas mula 830pg until 615ptg kauuu...jenuh la mataku nak bertahan...Ko Mampu?
Semangat nihh pegi amik buku semalam kat UiTM tapi tak dibuka study pun lagi...Buang Karannn tol...Ingat mlm ni xpun besok nak gi cari alatulis baru utk bawak pegi kelas...Like Adam pula..asal nak gi skolah ari senin, kena umpan ngn buku baru la, beg baru la...hahhhh!!!Dan ayat yang akan diterima nanti...Kena beli alatulis every sem kerrr MIRAAAA?aku mampu sengihhh jekkkk!!!

Wednesday, August 29, 2012

Alwaysssss LATEEE!!!!

Haishhhh...arini aku lambat lagi!!!not harini jek..before2 this pun mmg lambat!!hahahaha..tapi nasib arini mmg tak menyebelahi la kan...aku dah masuk terhendap2 xnak bagi bunyi tapak kasut sekaliiiii..

KAK CHAAAACHAAAAA....lama tak nampak hang!!!!

Perghhhh...insurans mana la adik ni pakaiiii...tak hingat dunia ko panggil aku!!dah la berdiri depan pintu bilik bos.nape la ko tak gi masuk bilik bos terus baru ko panggil aku..dik oi!!!hadeiiii

Selang 5 minit after tu...setelah menjampi doa yang agak2 terlintas dlm otak sementara membuka komputer ditempat...tetiba dengar cam satu suara yg sepoi2 bahasa ditiup blower econ yang boleh memecahkan gegendang telinga ni(sastera mmg fail la)

Bos: Shamira..masuk bilik jap!
Aku: Abissss la aku...tomyam semalam pun xkluar lagi dari perut!!arini nak kena makan pasembor pedas pulak!!Puh kiri Puh kanan..cuaca cerah kat luar, mintak2 la cerah jugak dlm pejabat.
Bos: Masuk keja kul brapa?
Aku: Kul 8 la...
Bos: Ya ka pkul 8?Macam lewat ja pagi ni!!Saya lalu tadi xdak pun kat tempat kul 8..
Aku: Betul kul 8....pagi2 kena cari feel dulu tuan sblum buat kerja..
Bos: Ingat diri tu pegawai nak masuk keja lewat2?
Aku: klau ingt pegawai..dah xmasuk opis dah tuan!!tapi berani kata dlm hati jekkk la!!


Moral of the story...
  1. BANGUN AWAL LAIN KALI...jangan tdo mcm anak beruang!!!
  2. JANGAN MENIPU BOS..kan dah kena
  3. JANGAN INGAT DIRI TU PEGAWAI..kerani ja oiiii

Peace no WAR boss!!!

Tuesday, July 31, 2012

I'm oredi being engaged!!!

 
Teng..teng..teng... ni la jawapan kepada kesibukan yang melanda!!lambat skit la kan nak masukkan dlm blog ni sbb as u oredi knowing it la kan!!!!majlis berlangsung pada 2hb jun yang lalu tp skrg baru nak upload cerita..ohhh sungguh tak boley diharap kau shamira!!hehehe...
apapun layan kan dulu la gambar yang ader ni...

salam bakal mentua!!!
 
gambar besama anak-anak buah  kecik2 aku!!!nak jugak glamour...meh!meh!kita amik gmbr ye!!

ntah mana yang kami pandang pun xtau la...
 
ni plak gambar ngn bakal anak-anak buah..we're so close oredi..knowing them since they are child...!!!
 
 
being my family one day!!insyaAllah
 
 luv this picture coz nampak santaiii...hihihi

gambar2 kat bawah ni antara orang2 kuat bagi menjayakan majlis aku ni..RIBUAN TERIMA KASIH buat mereka yang telah bersusah payah menguruskan majlis aku ni..tanpa mereka siapa la aku!!!cewah ayat touching pulak!!
 
 
im being maklang and this is my maklang

 my cuzy yg mmg tersangat sibuk menyetelkan urusan majlis...

kawan opis yang bertungkus lumus menyiapkan gubahan hantaran...thank you so much!!!
 
 keluarga makcik yang banyak membantu...
 
anak2 buah yang dipaksa rela basuh bunga...hehehe!!!

THANK YOU SO MUCHHHHH...

Monday, July 2, 2012

Kerajinan mula menjengah....

 
snap picture dulu while waiting for my eroplane...

Pewitttt...lamanya aku x update blog ni kan!!!! SORRYY la kawan-kawan coz i'm quick bezy at this moment...ni pun ada sedikit dan secubit masa terluang yang bole dicuri untuk menghapdate blog yang dah berhabuk ni...but dont worry be happy, for those yang suka jalan2 baca kat blog aku ni...nanti aku story mory criter yang lepas2 few month apa yg being happen and what will be happen for the next few month...stayy tune bebeh!!
 
p/s: botol air tu tetap xleh tggal skrg ni coz badan makin montel so makin cepat mengah..shud drink water more than before....nasib botol air, mau botol susu...oh mai goshhh!!

Wednesday, April 11, 2012

Buat Si kecik yang Chumel2....

Hyeee...

Lama rasa tak hapdate blog ni...sorry sesangat buat sesapa yang sudi jadi follower kepada blog yang agak lama tak di hapdate ni!!!Arini mak come out with new image..jadi peniaga di alam maya la pulak kann!!!!hihihi..Mak bukan apa nak, mak berkenan sangat tgk baju2 baby ni...zaman mak dulu, xder baju yang comel2 macam ni..klau tak, offf course mak makin comel masa kecik2 dulu..uwekk!!!cam nak muntah berbakul2 pulak kan..

Cer korang tengok budak tecik kat bawah ni!!amat2 comel kan..rasa cam nak picit2 jek kasi nangis...tapi ngak bisa sihh!!nanti ibunya marahh..disebabkan tengok baju2 baby yang chomel2 bersama si kecik yg dlm gambar ni..jadi mak bukak sale online la untuk u all kot2 ada yang terjatuh hati ngn koleksi baju mak online nih!!!Klau korang xterbekenan ke tak terjatuh hati ke..korang share2 la tunjuk gambar baju2 mak ni kat kwn2 korang..maner la tau kan..kot2 depa tersangkut!!!hihihi










Ha ni la antara koleksi baju online mak yang korang bleh tengok2 sambil cuci2 mata pagi2 tika dan saat masuk keja kan..sebelum nak cari feel buat keja tu..layan la dulu gambar ni....


side depan







side belakang..
Paling Chumel abis la....



Jenis Fabrik:Kodroi



Code: AO1



Size: 6 months


Price: RM35 ONLY!!















Sweet sangat bagi baby gurl yang berusia 3 months...
100% cotton



sesuai untuk ikut mama gi shopping or party...



Code:AO2



Just only rm 37 include hairban





Code: A03



suka pattern ni kooo!!!sebab very2 elegant skit untuk baby yang berusia 9 months.



Nak lagi comel plak, baby tu agak chubby2 skit..memang buat org geram la...



Oso 100% cotton..



Free girt hairban in pink riben!!i liked!!!



Tak mahal mana pun..RM 35 JUGAK..





Close up skit coraknya...chumelll!!






Comes with hairban in pink ribbon..Grab it!!









Polkadot with legging putih yang sangat sesuai utk baby pegi skoolll...



100% cotton also..



Code: AO4



Price: RM 34





Ni pun chumel gak..simple but look nice with polkadot



Code:AO5



Size: 3months, 6months and 9 months



Price: RM 33









Buat ibu2 yang gemarkan bunga2 sebagai penyeri baju baby dorang..nahhh!!!didatangkan khas untuk u all...



Code: AO6



Material: 100% cotton



Size: 3months, 6months and 9 months



Mommy can grab it!!!only RM 35





Tengok baju dulu...hihi






Amat digilai oleh ibu2 sekarang yang memang meminati polkadot as design



Code: A07



Material: 100% Cotton



Easy untuk di cuci mahupun untuk dijagainya...cewah!!!



Come2 grab it..RM37









Yang ni pulak yang gemarkan corak simple!!!ok xder masalah..taraaa...corak berbentuk hati antara ibu dan baby..



Available in Size 3 months, 6months and 9 months...



Code: AO8



Only RM 38...



Comes with 3/4 quarter of pants...











Last for this month sale..



Comes Hurry!!!Grab this Gaun baby yg chumel with bunga-bungaan



Available size in 6months, 9 months and 1 year only!!!



Hurry while stock available...



Code: AO9



RM39







If anything inquires..amat2 lah dialukan untuk sms ataupun boleh la menelefon ke number ini utk pengesahan stok!!!



016-2792635...Leave ur msg!!!!i will return call to you as soon as possible...



Wednesday, March 21, 2012

Imbas Kembali: Zaman Kanak-Kanak yang Meriangkan

Seronok bukan?Apabila diingati semula kenangan semasa zaman kanak-kanak dulu. Pulang daripada sekolah, makan tengahari dan keluar bermain dengan kawan2 yang lain sampai ke petang. Tapi klau aku mana bolehhhhh...balik sekolah, lepas lunch keluar umah pergi bermain2..nak kena kejar ngn mak aku..hah cuba lahhh!!!!




Balik sekolah..walau penat camner pun...hang kena jugak buku sekolah belajar sampai pukul 5 ptg sebab mak aku dah buat jadual. nak xnak kena belajar jugak...tapi aku tipu jugak mak aku...masa tu femes citer Oshin.ala citer korea yang dukung anak kat belakang tu...haaaa..mak aku layan la crita tu kat ruang tamu, aku belajar kat dalam bilik...agak2 lama sikit aku belajar dah jemu dah ngadap buku...aku keluar la kot tingkap bilik..mana bleh tahan wehhh...member2 tengah bersuka ria mandi sungai kat tepi umah..aku pun join la sekali.perangai serupa jantan ohh aku waktu kecik2 dulu..conpem bila mak aku sedar yg dah pukul 5ptg tapi si mira ni tak keluar2 bilik..mak aku dah tau dah..konpem aku lari keluar ikut tingkap. Dah la malas belajar, mandi sungai pulak...2 hari xleh langsung keluar umah..PADAN MUKA!!!!hahahaha




Part yang paling best masa kecik2 dulu...masa aku nak ikut abg aku ngn sepupu lelaki yg sebaya abg aku nak gi main beskal..masa tu budak2 lelaki gila beskal BMX...bapak aku belikan abg aku beskal tu la..aku plak dibelikan beskal kecik je yang ada roda 3...ko ingt aku nak?roda tu aku cabut..tak rock arr!!!lagipun puas kena ejek ngn abg aku...aku ngn dia memang tak sebulu sebab dia perasan yang dia bongsu...hakikatnya dia tak leh terima kenyataan sebab ada aku..hahahaha




Korang tau, abg ngn sepupu aku tu boleh pulak kayuh beskal laju2 tinggalkan aku kat belakang sebab taknak kasi aku ikut..ish2..ape ke zalim abg camtu!!ahhh..xkira, aku kayuh jugak laju2 ikut dorang...dorang xnak bawak aku napa tau...aku dulu masa kecik2 tak comelll...dahi jendoll, rambut pendek mcm jantan..dah tu suka pakai seluar pendek...samseng kampung dusun tull!!Balik umah dua2 kena bambu..xkira abg ke adik ke..sama ja nakal!!!mak aku dulu memang garang tahap singa lahh!!!dah la aku ikut..beriya2 nak pegi,alih2 nak balik..dah penat nak kayuh beskal..terpaksa la abg aku balik umah dulu, amik motor bapak aku...pegi angkut beskal aku taruk belakang motor pastu letak aku dalam bakul motor...masa tu dia baru 12tahun...aku plak 4 tahun...huh!!menyusahkan org...tu la ayat dia!!!




Besoknya pulak...dorang tggu aku tdo ja baru dorang nak kluar main..tapi hakikatnya..aku akan sedar bila dorang nak kluar sebab setiap kali nak mula kayuh beskal..dorang akan buat "preng!!preng!!prenggg peng peng!!!".ala2 mcm start motor walhal naik beskal je pun..awal lagi aku melompat bgn semata2 nak ikut...tapi abg aku lagi cerdik..umah kitaorg dulu banyak ngn kambing biri2 terlepas...so kambing tu akan makan rumput tepi umah..abg aku yg otak agak "cerdik pandai" ni...gi ikat tali kambing tu kat beskal aku...pastu nye halaunya kambing2 tu balik umh tuannya..bukan setakat kambing je balik...skali2 ngn beskal aku kambing tu bawak balik...nangis2 aku sbb beskal aku calar2 abis..walaupun beskal tu dh buruk gara2 abang aku jadi mekanik tak bertauliah...tapi aku tetap sayang beskal tu kerna dialah pertama dlm hidupku...ayat tak leh blah ohh...tak pasal2 bapak aku kena pegi tuntut balik beskal aku kat umah tuan kambing tu..ngamuk2 nak beskal baru...akhirnya bapak aku pegi la jugak carikan yg baru yang lebih besar..yang lebih mantap dan yang lebih gagah dari abg aku punya!!!terima kasih byk2..klau tak kerana dia..aku xdapat la beskal baru..hihihi..




Bila kami lepak bersama sekarang..biler citer2 balik kenangan masa kecik2..mesti sekeluarga gelak..Macam2 ragam adik beradik...korang punya zaman kanak2 camna?kongsi la kat sini sama saya...boboiiii!!!!

Wednesday, March 14, 2012

Aku yang dulunya K.A.Y.U

Taraaaaaaaaaa...ni la hasil kerja aku selama aku tak hapdate blog...sibuk ngn benda ni kot!!!menuntut dan mempelajari cara2 membuat Cheese Tart Blueberry...


Sampai ke saat ni..aku masih xpercaya yang aku boleh buat benda ni..ohhhh unbelieveable...hahaha...Tetiba rasa bangga dengan diri sendiri..gila poyo!!!
Sambil2 siapkan tempahan sambil2 tu jugak aku curi2 makan..hurmmm camna la xgemukkk cik mira oiii...Pastu kecoh bila terasa badan dah gemuk...manusia!!manusia!!!


Sebenarnya xsusah dalam kita nak lakukan sesuatu benda...janji kita ada minat dan nawaitu yang betul nak buat sesuatu benda..InsyaAllah akan ada hasilnya...





Ni Cistat yang belum dibakar...masih berstatus tepung lagi...



Setelah dibakar...mengebu2 dan montell...




kita focus dekat sikit....ermmm!!!!!!tak terliur ke koranggggg?


Kita susun bagi tambah terliurr....hihihihi


Terukir di Bintang...

Saya suka lagu ini..hahaha..ayat skema!!!Jom layan lagu ni sambil blogwalking blog2 yang best...

Sunday, March 4, 2012

Akhirnya..dapat jugak Tgk NAN...

Weeehoooo...Akhirnya aku berjaya jugak tgk Adnan Sempit 2 setelah program di kanselkan jumaat mlm aritu. Korang baca kat entry sebelum ni...Bestt la citer adnan sempit 2 ni..dari mula show dia sampai abis korang akan gelakkk jekk...Tak Rugi sapa yang pegi tgk..nak2 plak sapa yang beli tiket aku yang rm8 aritu..memang laagi tak rugi..







Ni sinopsis aku kasi kat korang

Filem ini sebenarnya kesinambungan kepada filem terdahulu, Adnan sempit 1 yang mengisahkan Adnan(Shaheizy sam) cuba memikat hati ibu bapa Nadia (Intan Ladyana) iaitu Dato Isnin. Dato Isnin mencabar agar Adnan mengubah dirinya sendiri dari mat rempit kepada manusia yang mempunyai cita - cita yang tinggi. Antara cabaran yang diberikan Dato Isnin kepada Adnan S...empit ialah supaya anak muda tersebut fasih bertutur dalam Bahasa Inggeris dan mengubah penampilan dirinya menjadi seorang ahli korporat dalam masa 30 hari. Adnan telah meminta rakan baiknya iaitu Bobby yang telah berkerja sebagai perunding imej. Bobby bersetuju menolongnya dan telah memberikan pelbagai 'idea bernas' yang pasti akan mencuit hati penonton.

Tgk trailer dia pun dah gelak..apatah lagi klau gi tgk sendiri kat wayang.hahahaha








Pakat-Pakat pi tgk tau....

Saturday, March 3, 2012

Tiket oh Tiket

Ari jumaat lepas..aku dah pakat baikkk punyerrr ngn geng2 opis nak gi tgk ADNAN SEMPIT...tapi di atas sebab2 yang tak dapat dielakkan..tiket yang dah beli sebanyak 4 keping tu, akan burn camtu je!!!hahh..pitammmmmmmmmm!!!maknanya RM40 la yang akan burn..hahh...pitam lagi sekali...Oh no!no!no!we must do somethinggg!!!weeeeeeee?hello shamira..this is not our fault hokeh..boboi you yang xsempat nak balik dari penang...boboboiii sungguh!!hah...xkan la cha nak kena ganti rm40 tu?pitam lagi sekali la...

Hurm..untuk mengelakkan kerugian even boboi dh janji nak byr ganti rugi tu sebab kesalahan dia..apakata klau kita try gi jual jugak tiket tu..ganti tetap ganti...duit yg ganti tu kita kena amik jugak..duit hasil jualan tiket tu pun kitaaaaaaaa jugak amik!!!gila..jahat!dah la jahat..tamak haloba pulak tu...Jommmm cik ann jalan kan misi...

Lepas waktu keja jumaat tu..terusss pecut ke Jitra Mall nak jumpa dengan kawan kepada kawan yang dah tlg kitaorang belikan tiket..Makasih ye adik sbb tlg akak2 belikan tiket..Banyak chumell itu punya adik!!!Rugi ko Wazer tak tackle adik tu...

Show time adnan tu kul 840 malam...aku ngn cik ann sampai kul 7 kat cinema jitra mall tu...

cik ann: ha..cha cepat jalankan operasi, tu ada pakwe makwe nak naik eskalator tu...cepat la gi tanya dia mauu dak tiket kita ni?

aku: ala...cha maluuuuuuuuuuuu..cik ann la pi tanya..sambil aksi lawan tolak menolak antara satu sama lain...

cik ann: ishhh....malu jugak!!!

pakwe makwe tu pandang jekk kitaorg..dlm pikiran dorang..ape ke hal minah2 2 org ni!!!kampung mana mai...ngn pakai baju2 kurung lagi...huhhh..disasterrr!!disebabkan dorang pandang pelik jekk..aku cam nak gi tnya ja..apa2 tak xpuas hati ka????tak puas hati..jom la lawan bowling!!

cik ann: hoiiii...misi utama nak jual tiket!!!yang hang nak pi duk cari pasai ngn pakwe makwe tu awat pulak...

aku: hehehe...sori..ter emo plak..cik ann, jom la balikkk!!!cha mcm dh malu ni..mau nampak kat org Imigresen, mau sebulan kena gelak!!jomm arr balik..

cik ann: bukan aku yg nak rugi dgn tiket ni..nak balik kan?jomm!!!

aku: ann ni..ok2 xjadi balik.tu hah!!girl2 tu..pi la try jual...xamik 4, amik 2 tiket sudah la...

cik ann: aku ka?bukan hang?

setengah jam kemudian....

disebabkan keberanian cik ann yang kurang malu tu..dia berjaya la jual tiket tu kat 2 laki bini ni..

abg pembeli: brapa tiket ni?

aku: sekeping 8 henggit sudah la..

abg pembeli:ok..

selesai sesi jual menjual..

cik ann: awat hang pi juaii rm8 wehhh cha..aku dah duk nganga dh nak habaq rm10 kt abg tu..suka potong angin org...

aku: annn..dari kita nak rugi rm40, baik la kiita rugi sekeping tiket rm2..kan!!kan!!

cik ann:tak boleh buat partner hang ni...

setelah sejam kami kat situ..akhirnya kami BERJAYAAAAAAAAAAAA...

tapiiiiiiiiiii..kami bukan rugi 2 henggit ja..tapi kami rugi 8 henggit..2 lagi tiket tu pun kami jual sekeping 8 henggit...Puas kena perli ngn 2 lagi partner yg nak pi tgk wayang tak jadi...hurmmm besokk mesti depa tggu lagi kat depan kaunter tu nak beli tiket adnan sempit tiket harga rm8..mana nak dapat harga tu mau tempat lain..

aku: SHUTTTTTTTTTTTTTTTTT UPPP YOUU!!

Friday, March 2, 2012

Kerna itu Adalah Tugas AKU


Arini..mak nak story pasal mak pergi meeting penyediaan bajet 2013 aritu ye nak!!!Its held on 21th until 23rd of Februari 2912.3 hari aku kat sana srupo 3 bulan...u know why?hhhuhhh..mau pi makan angin di Batu Feringgi, everyone like!!!but ni bukan citer sal nak pi mkn angin....ni citer sal nak kena pi buat keja..sungguh la tak best!!!tapi SAYA YANG MENURUT PERINTAH...sampai la jugak akhirnya di Bayview Hotel Penang. Hotel agak best jugak sbb me stay SORANG2...suke!suke!





Hah, korang tgk ini punyer gambar...Rasa2 nya ada orang tak bangun nanti..Bilik yang agak suram dengan cahaya lampu yang samar2 menambahkan lagi mood nak tdo.Nak2 plak econ yg sejuk..Perghhhhh!!!Marvelous la...Apa akan jadi ye klau aku tak turun buat budget kat tingkat 4?Mesti aku akan balik naik bas Rapid KL kan...hahahaha. Dah tau...mau cari pasal lagi kah?










Ni plak muka aku yang baru sampai hotel dan nak turun dengar taklimat jap..Muka penat perjalanan yang jauh..ceh!poyo lebey..walhal baru sejam sejam sengah pejalanan...Mood: nak makan nasik kandaq beratur japg..weehooooo










Ni la saat yang dinanti2 dan ditunggu2 oleh tuan-tuan dan puan-puan..sesi penyediaan bajet. Even keadaan agak santai dimalam hari tapi stress yang hamat..rasa cam nak kluar gi naik beca jln2 kat CaoRasta..eh betul ke camni ejaannya..Bila kurang skit stress, baru masuk balik sambung buat bajet..apa ko ingt ini majlis ko punya?manyakkkkkk chantekkk!!!hehehe









Waktu ni dah pukul 11.30 mlm...banyak meja dah kosong sbb mata dah tak tahan mengadap skrin laptop tu..ada jugak yg dah penat..nak kena kira balik bape yang betul2 diperlukan dan di samakan dengan had bajet yang telah diluluskan..its not a simple thing to do!!!!naik biru hitam mataku jugak la sbb aku kena potong bajet aku dalam 5 juta....gilerrrrrrrrrrrrr la..apa yg nak dipotongkan sedangkan semuanya memang diperlukan...silap potong kang..kongsi la sorang sikit buat loan dgn bos aku tu bagi menampung pemotongan yang tersilap itu...mau ka dia nak buat loan?hahaha










Masih bersemangat lagi mereka2 meneruskan perjuangan....Chaiyok!chaiyok!










Oh sungguh bulat muka itu setelah 2 hari makan buffet kat hotel..hancusssss i punya diet!!!hurm..wat to do!!makan tetap kena makan cozzz i bayar RM400 kot untuk 3hari 2 mlm....balik claim conpem tak dapat banyak tu..MAAF PERBELANJAAN ANDA MELEBIHI HAD KELAYAKAN...huwaaaaaaaaaaa






Ah...malas la mau pikir semua tu...tido lagi penting!!!






Thursday, March 1, 2012

Di Petang Khamis...


Hye....!!!!!


Lama nya xhapdate blog ni kan...agak sibuk mengalahkan menteri aku ni!!tu yang xsempat2 nak hapdate ini punyer blog....so sorry!!!


Di petang khamis yang nan indah ni, korang layankan dulu la gambar haku yang tak berapa nak shantek ni sebelum aku post kan entry aku yang sebelum2 ni..dah masuk dah dlm draf tapi kemalasan masih ada, so malas lagi la nak post kat blog..bole cenggitu?


Petang2 ni kan..klau dapat makan sup sayur yang panas2..uhhhh mabeles la!!!tapi coooobeee korang tgk muka aku yang kat atas tu..dh mcm mkn ibu roti dah sampai jadi soooo tembam...


Ada sesapa tak yg boleh kasi petua camner nak kurus?hihihi