Wednesday, January 25, 2012

Sungguh Jauh tempat itu...

wiiiiiiiiiiiii.....



Bersiaran lagi kita dari rumahku syurgaku...hurm arini aku nak story telly bedtime pasal my new place,new environment and new workstation...hihihi.....i likeee!!!!



Giler bapak dia....jauhhh turrr nak gi opis baru aku yang baru berpindah tu..haiyak!!!dulu aku gi keja dalam pkul 730pg xpun 740pg baru keluar dari umah..pemalas bgn pagi dah tu siap plak terhegeh-hegeh!!!Now...lupakan jam itu..tau awat?if aku duk buat perangai lagu tu jugak taun 2012 ni..jawabnya kena tembak ngan senapang gajah la wehhh...punch card CONPEM aka saheh bin benar lagi nyata akan MERAH MENYALA..bukan setakat sehari,SEBULANNNN!!!dari nak kena tembak ngn senapang tu..buang la perangai yang xberpaedah tu...PAKSA DIRI utk bangun awaiii na cikmiraku sayangg intan payung!!!haishhh...time subuh tu la sejuk dan nyaman wehh nak tdo nak2 plak hari hujan..perghhh...LAYANNNNN



Tapi kan sebelum nak tdo tu set siap2 dalam otak yang besoknya aku akan melalui jalan2 yang horrible...tau kenapa?dulu aku gi keja siap boleh lagi update status FB sambil drive coz belas2 minit ja dari umah aku nak ke opis..tapi skrang mau aku duk hapdate status FB tengah drive..ada yang nak junam dalam sawah bendang sambil membajak..hahahaha



Keta banyakk kauu jalan baru yg aku akan lalu tu bukan setakat keta biasa ja keta API pun ada jugak..silap hapdate status FB..keta hitam jadi keta api..hah masa tu pilih nak kemana..hatyai?bangkok?atau ke Johor bharu?aku takut semua destinasi tu tak smpai yang sampai HTF...HOSPITAL TUANKU FAUZIAH KANGAR!!!hah amik kau....



Dulu masa nak pegi keja kat pejabat di tengah bandar tu...sekolah2 dah loceng bunyi..so xder la pakcik2 nak stop driving kasi jln kat adik2 nak melintas...tapi sekarang!!!!!3 SEKOLAH yg akan tahan aku suh behenti kasi murid2 lintas..haiyakkkkk...3 sekolah maknanya dah 15minit..di campur plak klau nasib xbaik..kena plak pakcik jaga rail keta API tu trunkan palang kasi keta API jalan dulu...tak ke malang lagi bertimpa...ada juga yg masuk pejabat kul 830pagi walhal aku punya punch card WP2...berani kauuu cabar kewibawaan seorang bos????hehehe...tak berani!tak berani!!



Nak menguji kecekapan memandu plak... pagi2 yang dingin dan tenang tu...ada la plak keta pakcik2 makcik2 xpun lori2 yang pepagi jalan2 makan angin menghirup udara yang segar di kampung kannnnn...nak potong kangggg....kesiannnn!!!bukan kesian kat pakcik tu...kesian kat keta aku nak kena potong 3,4 bijik keta sekali gus..baru la aku berjaya melepaskan diri dari sesi mkn angin menghirup udara segar tu...itupun klau nasib baik la kan..lane sebelah xder keta,klau ader..jawabnya ko membontot la ketapakcik makcik tu tu selagi tak boleh potong..grrrrrrr





Hah dah tau camtu...bangun awal kluar awal pegi keja...dok terhegeh-hegeh lagi kenapa...JOM LA TIDO..BESOK XBANGUN KANG!!!





nitezzzzzz...

2 comments:

Nur Raihana Abd Rahim said...

mesti kat pdg besar opis ko ni eh?ke kat siam?keh3

miamyra said...

opis baru aku ni kat GUA!!!Gua cenderawasih aka Gua Sami...Balik nanti tanya en somi ye kat maner itu punya gua..