Thursday, February 16, 2012

Insan yang ku Rindu....



Ni la kakak aku yang telah pergi meninggalkan kami...Bila tengok gambar ni..mesti aku sedih coz i reallyyyyyyy MISSSSS her!!!!

Masa Kualiti wif them...Ngeee

Arini rasanya nak hapdate banyak story la kat blog coz aku dah jumpa NURRRR nak buat keja...bukan keja pejabat!!keja berblogging!!!muahahahaha....JAHAT KO!!
Korang layankan lah gambar2 ni ye sambil2 korang buat keja!! Kejadian ni ahad aritu masa kami memang tak dak keja apa nak buat di malam hari..sepatutnya aktiviti ni kami layankan ari sabtu malam ahad...oh tetiba kena kansel pulak...Disebabkan sepupu2 kecik tu mmg excited sgt2 nak pi main bowling...even besoknya aku dah tau apa risiko yg akan aku trima..bgn lambat gi keje!!kihkihkih...




Kami main 2 game ja sebab xlarat nak baling bola banyak2 kali..20kali baling pun dah merah2 tangan sbb we are not a champion!!!asal kami buat balingan Shalin Zulkifli, semua orang tgk termasuk la adik yg dok jaga kat situ sbb nanti they all perlu buat kertas kerja utk membaikpulih lane yg kami main... TAU NAPA???? ke tang ke tung bunyinya..sbb terlalu kuat bila waktu lepas bola..klau orang yg champion main..tau2 dengar bunyi pin jatuh jekk!!!!tapi xpe la..kami just nak hiburkan hati dan ilangkan stress jek!!!



2 games for student = RM 10.00 termasuk kasut


2 games for dewasa = RM 12.00 termasuk kasut

Oklah kan with that price...nak lagi murah, balik buat tempat bowling sendiri!!!!





***jihah ngn alang***


***aku dan jihah***
ohhh bam2 nya saya!!!mkn ibu roti agaknya...





***angah***




***alang & aku***
ada tgn busuk sakit ati kami bergambar..hiiiiii







last picture sebelum balik....
kazen dan anak buah yg meningkat





Mana la Perginya mood aku ni????

Morning...

Pepagi ni nape tah...agak xberapa ada mood la nak buat keja!!!can someone motivate me for cheer me up?hihihihi...maybe stress keja la kot kan..tu yang agak xberapa nak ada mood ni!!!aku jadi cam malas je nak buat kerja...haiiii la mira...ko buang la sikap ko yang satu tu..banyak lagi ni nak buat tapi semuanya ku pandang sepi jekk!!cehh..ingt jatuh cinta pe!!!

Friday, February 10, 2012

Aku suka sangatttttttttttttt.....

Ni citer pasal semalam ye!!!awal2 bulan ni cam biasa la kan..sibuk toksah cakap la weh..mkn pun xnyempat2 dah ha...klau boleh tahan nak gi toilet lebih baik tahan je dulu..giler!!!bole kena batu karang nanti..

Aku nak citer kat korang..penah tak korang kena amend surat sampai 2 hari?hahahaha...xpenah kannnnn?tapi aku penah!!!SEMALAM!!!!

Nak siapkan satu format surat bajet kena amend sampai 2 hari...naik lunyai carpet bilik bos aku duk ulang alik masuk tunjuk balik apa yg telah di amend...haishhh..nak marah kang, bos!!kang xpasal2 kena marah balik!!!sabar2......

Kalau ada org opis aku baca entry ni mesti dorang dapat jwpn napa aku duk ulang alik masuk bilik bos...Gilerrr kauu!!!dekat 1 rim kertas aku buang sbb salah alignment la, salah font la...salah eja la..kang aku SALAHKAN komputer baru tau...dah betul, tapi bila print napa tahh biler print ader je ngok ngek nyer..ntah2 aku yg ngok ngek tu tapi xnak mengaku!!!kihkihkih...biullll!!


Dengan printer yg mcm bleeding xcukup bulan..ink melimpah2..bikin gua panas beb walaupun duk dlm econ 16 darjah celcius..kasi antar itu printer dekat itu kedai apek...klau xbetul jugak itu printer arrr..kasi bakar itu apek!!!!marah tahap suria perkasa itam...

biler keluar je dari bilik bos....aku gelak2 padahal dlm hati..alangkah bagusnya kalau dpt gi mkn ais krim vanetta di tepi pantai di tiup angin...tapi surat ni sape nak amend kannnn?haishhh....

Akak opis: selamat ke cha kali ni?

aku:sambil gelak2...xjugakk!!!amend lagi...

Akak opis:ehhh cha..kena amend dah berkali2 pun, ko bleh gelak lagi?klau akak dah nangis dah..

adik opis:ahhhh!!!kak chacha memang camtu...kena marah pun boleh gelak2 lagi!!!


Walhal korang xtauu citer sebenarnya, masa aku kat putrajaya dulu...aku ader sejarah dah!!!aku penah amend surat dekat 10kali lebih sebab typing error...smpai sebulan minit mesyuarat yg aku buat baru bleh kluar....Hahahaha...ni setakat dari kul 11pagi sampai 4ptg duk amend format bajet,benda kecik jerr tuhhh!!!xsampai sebulan lagi...ish2 cobalahhhh bayangkan klau sampai sebulannnnn!!!mau hypertension bos aku tu tahan sabar...hahahaha...apepun Chill BEBEH!!!

Thursday, February 9, 2012

Pokok Mangga Bergerak!!!

Nah korang tgk la gambar ni...hahahahaha. Pakcik ni xpayah masuk u pun blajar strategy marketing. Tebang je terus pokok mangga tu letak atas motor jual...conpem kali ni je la pakcik tu dapat jual buah mangga coz nanti pokok mangga dia mesti dah xberbuah dah...Abeh ditebangnya..Cayalah pakcik!!
Korang tau...Fresh lagi ni buah mangga ni sebab ader lagi pembalut yang xbuang..hahahaha..Klau lah ada jual mcm ni kat Kuala Lumpur, mau nya DBKL kejar...hihihi.
Bagus lah idea pakcik ni nak tarik customer..tapi klau dia nak jual bantal kekabu, xkan ngn pokok kekabu dia nak bawak naik motor jugak!!!!hahahaha...




Wednesday, February 8, 2012

Marahkan Signage!!!

hye org2 Putrajaya, Selangor dan Kuala Lumpur!!!best la korang dapat cuti Thaipusam...aku kat sini mana cuti ohh...Perlis xamik Thaipusam.Klau tak...alangkah bahagianya dapat cuti 5 hari..abaikan je la cik mira,semua tu mimpi!!!bersyukur la dapat 4 hari cuti..ok2 syukur2!!!hihihi

Lunch hour semalam, aku gi la lunch bersama si dia...cewahh!!!dapat call:-

si dia: jomm!!!gi lunch..
aku:eh maner boleh, org baru masuk keje ni..walhal time tu dah kul 12tghari. Yang dikatakan baru masuk tu sebab awal2 pagi aku kena gi Jabatan Akauntan dulu, print report bagai..
si dia: ala..lapar ni!!!
aku:urmmm klau kul 1, bole la nak kluar!!!kul 1 sharp hokeh!!
si dia: ha okkk...

setengah jam kemudian....line clear utk lari kluar awal 5 minit.hihihi
aku:hah maner, jommm lahh!!!
si dia:ada ni kat luar, camner nak masuk...ader guard!!nak jawab ape?
aku: ala cakap je la nak masuk imigresen.
si dia:ha okk...ok semedang!!!

15minit kemudian...

mcm penah ku lihat keta tu ngn number plat tu...ape dia buat kat pagar sebelah...


aku:ehhh youuu...ape youu buat kat pagar Jabatan Pertahanan tu?
si dia: larrr..boleh pulak tanya, nak gi amik you la.
aku:heiiii...kiter kat imigresen la bukan kat Jabatan Pertahanan...dah tu nape you dok main marry go round dlm pagar tu?


si dia:ala ye ke?bukan bangunan ni ke?
aku:eh tak2...imigresen bangunan coklat belakang ni, you kena kluar balik...u dh salah pagar tu..
si dia:dah tu camner ni nak kluar?eh2..ader ke pulak soalan mcm tu dia tnye aku...


aku:kluar ikut pintu you masuk tadi la...
si dia:ok2


5 minit kemudian


si dia: haish..lain kali letak la signage!!!nak salahkan signage pulak.walhal masa call td dh gtau bangunan coklat...bukan warna oren..


aku:hahahahahaha


si dia:gelak2....tau tak malu kat org JPAM jaga pintu masuk tu..nak plak member sendiri yg jaga pintu gi tnya pulak.."hang nak pi mana weh".nak tak nak kena la gtau IMIGRESEN!!!maluuuunyaaaa.....member tu plak gi jwb "salah bangunan ni, bangunan belakang...hang kena keluaq balik".




HAHAHAHAHAHAHA


p/s:malu bertanya sesat jalan...

Thursday, February 2, 2012

Terbaikklahhh Jac

Penangan AJL26

Yuhuuu..

Citer ni dah basi sebenarnya sebab aku baru nak story kat sinisedangkan kejadian tu berlangsung malam ahad lepas...ah tak kire!!!nak story mory jugak..HIHIHI...Sebelum ni aku xminat pun dengan lagu si Alyah ni..tajuk Kisah Hati...tapi bila aku tgk AJL26 baru2 ni terus terpaut dan tersangkut dengan lagu ni bukan kerna Remy Ishak tu ye!!!tapi kerna vokal alyah yang memang mantop dan buleh kasi meremang bulu roma oihhh...Memang dia layak la memang Persembahan Terbaik..RM10k hokehhh!!!Jom Layan video ni yang telah diuploadkan semula dalam youtube...


Wednesday, February 1, 2012

Korang ada PHD tak?

Salam....


Bila sebut saja penyakit AIDS dan kanser pasti ramai yg takut dan bimbang akan dijangkiti kerana korang tau penyakit tu agak sukar nak cari penawarnya kan...Sama ada korang sedar atau tak..ada lagi penyakit yang lebih BAHAYA dari 2 penyakit tu..PENYAKIT HASAD DENGKI atau in short form nya..PHD.

Kalau AIDS atau kanser, ada jugak tempat yg boleh dirujuk...tapi kalau ada penyakit yg satu ni..takde hospital pakar, tiada ubat dan tiada rawatan la oiii!!! Pun begitu, biarpun ramai yg tau PHD ini satu penyakit berbahaya, namun penyakit ni lah yang paling sukar untuk dibasmi.

Dari dulu sehinggalah ke hari ni tak pernah kurang orang yang menderita kerana PHD.

JOM kita screening sat samada korang ada tak penyakit ni!!!


Mungkin ada di antara korang yg keliru sama ada korang ni tergolong atau tak dlm kumpulan org2 yg menghidap PHD kan...Sebenarnya mendiagnosis gejala penyakit hasad dengki ini cukup mudah dan senang. Caranya ialah:-



  • Tanya pada diri korang sendiri, apakah korang termasuk dlm golongan org yg senang lihat org susah dan susah lihat org senang?

If ada di dlm hati tu jawapannya YA atau terdapat tanda-tanda kamu memiliki sifat yg di atas, boleh jadi korang ni termasuk dgn org yg terjangkit PHD ini. Kalau benarlah korang mewarisi penyakit berbahaya ni, sebaiknya BERUSAHALAH untuk mengikisnya.


Memang sukar, tapi korang harussss juga lakukannya kerna bila ianya dibiarkan, ianya akan terus kekal di dalam hati dan akan memberi kesan buruk dlm hidup.


KEBURUKAN PHD


1) Org yg ada PHD dalam hatinya, hidupnya tak pernah bahagia, jiwanya sentiasa menderita dan terseksa melihat org lain lebih daripada dirinya atau mendapat nikmat serta kejayaan. Dan sebaliknya dia akan gembira bila org lain susah dan gagal.


2) PHD boleh merosakkan hubungan sesama insan. Akan timbul di nanti..fitnah menfitnah, dendam mendendam, buruk sangka, mengumoat dan dosa-dosa lain yg akan menghapuskan segala kebaikan.