Saturday, March 3, 2012

Tiket oh Tiket

Ari jumaat lepas..aku dah pakat baikkk punyerrr ngn geng2 opis nak gi tgk ADNAN SEMPIT...tapi di atas sebab2 yang tak dapat dielakkan..tiket yang dah beli sebanyak 4 keping tu, akan burn camtu je!!!hahh..pitammmmmmmmmm!!!maknanya RM40 la yang akan burn..hahh...pitam lagi sekali...Oh no!no!no!we must do somethinggg!!!weeeeeeee?hello shamira..this is not our fault hokeh..boboi you yang xsempat nak balik dari penang...boboboiii sungguh!!hah...xkan la cha nak kena ganti rm40 tu?pitam lagi sekali la...

Hurm..untuk mengelakkan kerugian even boboi dh janji nak byr ganti rugi tu sebab kesalahan dia..apakata klau kita try gi jual jugak tiket tu..ganti tetap ganti...duit yg ganti tu kita kena amik jugak..duit hasil jualan tiket tu pun kitaaaaaaaa jugak amik!!!gila..jahat!dah la jahat..tamak haloba pulak tu...Jommmm cik ann jalan kan misi...

Lepas waktu keja jumaat tu..terusss pecut ke Jitra Mall nak jumpa dengan kawan kepada kawan yang dah tlg kitaorang belikan tiket..Makasih ye adik sbb tlg akak2 belikan tiket..Banyak chumell itu punya adik!!!Rugi ko Wazer tak tackle adik tu...

Show time adnan tu kul 840 malam...aku ngn cik ann sampai kul 7 kat cinema jitra mall tu...

cik ann: ha..cha cepat jalankan operasi, tu ada pakwe makwe nak naik eskalator tu...cepat la gi tanya dia mauu dak tiket kita ni?

aku: ala...cha maluuuuuuuuuuuu..cik ann la pi tanya..sambil aksi lawan tolak menolak antara satu sama lain...

cik ann: ishhh....malu jugak!!!

pakwe makwe tu pandang jekk kitaorg..dlm pikiran dorang..ape ke hal minah2 2 org ni!!!kampung mana mai...ngn pakai baju2 kurung lagi...huhhh..disasterrr!!disebabkan dorang pandang pelik jekk..aku cam nak gi tnya ja..apa2 tak xpuas hati ka????tak puas hati..jom la lawan bowling!!

cik ann: hoiiii...misi utama nak jual tiket!!!yang hang nak pi duk cari pasai ngn pakwe makwe tu awat pulak...

aku: hehehe...sori..ter emo plak..cik ann, jom la balikkk!!!cha mcm dh malu ni..mau nampak kat org Imigresen, mau sebulan kena gelak!!jomm arr balik..

cik ann: bukan aku yg nak rugi dgn tiket ni..nak balik kan?jomm!!!

aku: ann ni..ok2 xjadi balik.tu hah!!girl2 tu..pi la try jual...xamik 4, amik 2 tiket sudah la...

cik ann: aku ka?bukan hang?

setengah jam kemudian....

disebabkan keberanian cik ann yang kurang malu tu..dia berjaya la jual tiket tu kat 2 laki bini ni..

abg pembeli: brapa tiket ni?

aku: sekeping 8 henggit sudah la..

abg pembeli:ok..

selesai sesi jual menjual..

cik ann: awat hang pi juaii rm8 wehhh cha..aku dah duk nganga dh nak habaq rm10 kt abg tu..suka potong angin org...

aku: annn..dari kita nak rugi rm40, baik la kiita rugi sekeping tiket rm2..kan!!kan!!

cik ann:tak boleh buat partner hang ni...

setelah sejam kami kat situ..akhirnya kami BERJAYAAAAAAAAAAAA...

tapiiiiiiiiiii..kami bukan rugi 2 henggit ja..tapi kami rugi 8 henggit..2 lagi tiket tu pun kami jual sekeping 8 henggit...Puas kena perli ngn 2 lagi partner yg nak pi tgk wayang tak jadi...hurmmm besokk mesti depa tggu lagi kat depan kaunter tu nak beli tiket adnan sempit tiket harga rm8..mana nak dapat harga tu mau tempat lain..

aku: SHUTTTTTTTTTTTTTTTTT UPPP YOUU!!

No comments: