Friday, December 27, 2013

SABUN DOUBLE GLUTA PALING MURAH

Assalamualaikum semua... Korang penah dengar tak SABUN DOUBLE GLUTA?Mira sendiri yang fanatik dengan sabun2 ni baru saja mengenali apa itu SABUN DOUBLE GLUTA?Sekali tengok sabun tu sangat2 menarik sebab sooooooo colourful!!!rasa macam nak makan jek!!hahahaha. Based sabun ni warna putih...dalam warna putih tu ada warna biru, hijau, pink, oren...serupa nata de coco.Bila dapat pegang sabun tu, sooooo wangi u oalls..Actually SABUN DOUBLE GLUTA ni like Sabun 3 Layer jugak fungsinya tapi MORE to Double la kan sebab nama dia pun dah double...






DOUBLE GLUTA SOAP
~ Memutihkan kulit
~ Melembut & melicinkan kulit
~ Merawat kulit berminyak, berjerawat serta tona kulit tak sekata
~ Sesuai digunakan utk muka & badan
~ Boleh merawat masalah jerawat badan
~ Sesuai utk semua jenis kulit
~ Selain memutih, sabun ni dapat merawat kulit
~ Kesan seawal 7 hari ( sekali guna pun dah nampak kesan )
~ Tak semua kulit peeling walaupun tak peeling tetap akan dapat kulit yg putih
~ Tak merbahaya & sakit bila peeling sbb sabun ni bertindak membuang sel kulit mati & gantikan sel kulit yg lebih cantik & sihat


CARA-CARA MENGGUNAKAN SABUN DOUBLE GLUTA

~ Pakai macam sabun biasa waktu mandi
~ Untuk muka, biarkan dalam 1-5 min & bilas (kulit muka lebih nipis dari kulit badan)
~ Untuk badan, biarkan dalam 15-20 min & bilas
~ Kulit akan berasa sedikit gatal diawal penggunaan sabun ni
~ Gunakan losyen bila kulit peeling utk elakkan kulit kering
~ Gunakan sunblock di siang hari untuk memelihara kulit yang terdedah dan untuk menjaga kulit ( selepas mengelupas)
~ Untuk kulit lebih putih


kandungan DOUBLE GLUTA SOAP
1. Buah Mahat
2. Asam Jawa
3. Madu
4. Kunyit Hidup
5. Halia
6. Ginseng
7. RO.water
8. Yogurt
9. Manggis
10. Apple
11. Buah Delima
12. Pearl
13. Padi
14. Vitamin B, C & E
15. Collagen



Sabun ni sangat2 terlaris dipasaran sekarang ni sebab fungsi dia mmg MELETOPSSSS...So, hurry grab it sorang satu sebelum kehabisan stok!!!


HARGA YANG DITAWARKAN

1 KETUL RM10 ONLY

1 DOZEN RM 80

Kos postage tambah RM6 utk semenanjung dan RM10 utk Sabah Sarawak

tapi perlu diingat ya uoalls....kos postage bagi dozen berbeza skit sbb sedozen ada 12 ketul.


Just smswhatsapps jek kat mira 016-2792635..SETIAP PERTANYAAN ANDA AKAN DIBALAS SEGERA

Tuesday, December 10, 2013

BiG Thanzzz....

Hye...
Assalamualaikum
Selamat Petang


Dengan rasa rendah dirinya..Mira nak ucapkan RIBUAN TERIMA KASIH kepada anda semua yang sudi membeli barang ngn Mira dan sudi mengunjungi blog mira yang xseberapa ni sehingga blog ni mampu mencecah 10000 kunjungan dari ANDA Semua...TERIMA KASIH!!!

Tak lupa jugak kepada customer yang banyak memberi semangat dan sangat2 memahami beberapa perkara yang kadang2 barang xsampai on time bak kata pos laju..POS ARINI ESOK SAMPAI!!!Syukur sangat sebab customer Mira mmg memahami...xdek yang mrh2..


If ada apa2 persoalan ataupun boring2 xder buat apa, boleh la wasap xpun msg ngn mira..even xbeli barang pun, Mira sudi melayani setiap pertanyaan anda..hihi


Ni antara koleksi slip pos laju yang yang sempat di snap dan still ada dlm phone...TANPA ANDA, BLOG NI XKAN MENCECAH 10000 KUNJUNGAN DALAM MASA SINGKAT CAMNI...









TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK!!!



Sunday, December 8, 2013

CLEARANCE SALE IN DE HOUSEEEEEE

Assalamulaikum.....

Hye gorgeous2 kat luar sana..arini kiter bukak pulak CLEARANCE SALE kay!!!Cepat2 PM mira utk dapatkan produk2 yang mmg best diskaun ni...Jom terjah sebelum kehabisan stok





Note:- Sangat2 berbaloi sebab ada FREE GIFT!!!Wasap laju2 ke 016-2792635 (Mira)...

Saturday, December 7, 2013

Vitamin C SHAKLEE yang SUPERBBB!!!

Samekom semua...


Hyeee...harap2 uoalls sihat semuanya...Arini mira nak kongsi ngn korang 1 produk yang mmg mira sendiri amik untuk kesihatan dan kecantikan kulit.. Maklum la semakin nak meningkat usia ni kan..kena la amik supplement untuk jadi more GOJES!!more GEBUS!!and one more thing more GLOWING..hihihi

Biar orang tanyer...
  • EHHH BINI SAPE TUE YG????
  • NI KER MENANTU AKAK YANG KAWEN ARITU?
  • AKAK DAH 28THN KERR TGK MACAM BARU 23THN JERRR

uoalls tak nak ker orang tanyer soalan2 camtu???Mesti la nak kann..biar kiter chantek dan segak dari suami supaya kiter nampak lebih mudeee...hahahaha

Ok..mira dah consume produk  ni dah dekat sebulan lebih..mmg sangat2 teruja la ngn perubahan kulit...pastu promote kat akak2 opis dan dorang pun consume gak untuk kecantikan masing2..BUAT APE LA KEJE TERUK2 KAN TAPI TAK DE REWARD UNTUK DIRI SENDIRI????

Vitamin C dari SHAKLEE ni sangat JIMATTT sebab...

  • 1 BIJI VIT C (500mg) bersamaan dengan 7 BIJI BUAH OREN
  • 1 BOTOL VIT C SHAKLEE bersamaan dengan 180 biji vitamin yang mana kita perlu amik sehari 1 biji jek vit C nih...so 180biji untuk 6 bulan...Jimatt kan!!!
Klau korang cakap..banyak sangat la mahal la..cer korang tgk perkiraan mira ni....

  • 1 botol vit c ni harganya lebih kurang RM 90++++++
  • korang bole kongsi dua dengan adik kerrr..ngn kakak kerr.. dapat sorang 90biji..90biji dengan harga RM40.

Mana nak dpt wooo harga cenggini..vit c yang jual kat farmasi pun yg femes 30biji dah dekat RM50++++..ini 90 bijik!So apa lagi..CEPAT2 dapatkan VITAMIN C SHAKLEE sebelum kehabisan stok sekali lagi..





Jom PM laju2 ke 016-2792635(Mira) untuk dapatkan best price dan info2 berkaitan vit c ni...

Sunday, December 1, 2013

Harga Runtuh!!Harga Runtuh!!!Mari-mari..rapat2

Salam semua..... Sempena Jualan YES yg tengah melanda ni....mira pun nak bukak jugak la jualan YES kat blog ni....Jom terjah untuk sape2 yang ingin dapatkan SABUN GLUTA KOJIC 3 LAYER... SANGAT-SANGAT BERBALOI!!!!


pssttt--------->ada special gift tau!!!cepat2 sebelum kehabisan stok

Tuesday, October 29, 2013

Lagi entry berkenaan Sabun Gluta Kojic 3 layer...

Assalamualaikum....

Hye uoalls...sihat ke?dah lama xjenguk blog ni..bukan setakat jenguk, dh lama x update criter kt sini..final sem mmg sibuk skit la kan..TAPI dalam sibuk2 keje + blajar + jadi nurse kt umh boleh lagi la siapkan order2 serta msg,ngn whatsapp customer....hihi.Syukur Alhamdullilah

Ramai yg dah guna sabun gluta kojic 3 layer ni mmg kasi feedback yg positif sbb kesan pemakaian sabun ni mengikut saranan mmg akan nampak perubahan kt wajah kita..

1) Parut jerawat makin pudar

2) Kulit wajah nampak cerah dari sebelum ni

3) Muka rasa tegang dan hilang rasa gatal2 kt kulit wajah especially yg ada resdung

So ape lagi..cepat la GRAB seketul untuk rasai perubahannya...hihi. For customer yang ada bg feedback, mira ucapkan bebanyak TERIMA KASIH atas sokongan dari anda!!Sangat2 bernilai buat mira...








Tuesday, October 22, 2013

TANAKA IN DE HOUSE

Assalamualaikum...


Here we come....TANAKA IN DE HOUSE!!hihi...buat pengunjung blog nih, sorry sesangat sbb dah lama x update blog ni...Ok xnak citer panjang2..arini, mira nak story skit pasal bedak tanaka yang telah melanda dunia maya kita nih kan...

Mira dah guna bedak ni kay..tekstur bedak lembut,padat, wangi dan yang paling best...MUJARAB untuk kulit muka....warna bedak ni  like kita punya warna kulit..nama jek bedak sejuk tanaka tapi xserupa bedak sejuk yang mak-mak kita buat dulu2 tu...ni dah upgrade skit la..

Mira dah pakai TANAKA warna HIJAU yang bau LIME tu..first day pakai, buat masker...amik skit Tanaka tu, then sapu kat muka terus...memang serius cakap..rasa segar jek wajah sebab lime tu yang buat rasa segar..mira pakai mlm sebelum tdo terus smpai pagi besoknya..once dah basuh muka, kulit rasa licin jek!

Untuk bau LIME nih..ianya bertindak untuk mengecut kan jerawat sebagai fungsi utama..Memang truely, tanaka lime mengecutkan jerawat...especially buat org pompuan every month akan timbul sebijik 2 jerawat kat muka time period kan...tapi nowadays, dont worry gurls....tanaka akan membantu mengecutkan jerawat u oalls..

Selain tu jugak..tanaka nih bila kita pakai, parut2 jerawat yang dh kering especially guna yg hijau nih..kulit akan cepat mengelupas dekat tempat jerawat tu...so cepat la jerawat tu mengecil..

Korang nak tau x camner tanaka nih dikatakan boleh mengeluarkan sisa kotoran kat muka?

Once u oalls pakai mcm mira buat masker tu kan..masa tanaka ni basah2 lagi, korang gosok2 la kt muka, tanaka ni akan bergumpal2 like habuk pemadam getah yg kita guna masak kt skolah rendah dlu2 tu..after that, korang try basuh muka korang lepas tu.korang akan rasa kulit muka licin jek..sebab apa tau?benda yg keluar masa korang gosok2 tu, adalah daki atau kotoran yg ada kt muka korang..best kan?boleh buat spa sendiri kat umah..hihi

TANAKA boleh dijadikan sebagai:~


  • FOUNDATION ~ sapukan nipis-nipis kat muka sbab warna tanaka ni mmg warna kulit
  • BEDAK SEJUK ~ ambil sedikit tanaka, letak air then sapukan skit2 kat muka
  • MASKER ~ ambil sedikit tanaka, sapukan berulang kali kat muka atleast 3 lapisan..kasi ia kering sendiri.


Ok, ni detail penuh pasal TANAKA kay..u oall bleh baca.

Kecutkan jerawat
Haluskan kulit
Cerahkan kulit
Hilangkan jeragat
Lembutkan kulit – Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
Pelindung cahaya matahari
Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan;
Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang – orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari.






HARGA YANG DITAWARKAN

40gram- RM15 termasuk postage semenanjung
110gram - RM 20 termasuk postage semenanjung

untuk yang perlukan keterangan lanjut..please feel free to SMS/WE CHAT/ WHATSAPP jek kat Mira 016-2792635. Setiap pertanyaan anda akan dibalas segera...



Saturday, July 13, 2013

Sabun yang SUPERB!!!

Assalamualaikum...


Hye U oallssss...harini Mira nak kasi tunjuk skit perubahan kulit muka setelah menggunakan Sabun Gluta Kojic 3 layer.. Memang mujarab la pemakaiannya.. Serius tak tipu..U oalls akan nampak perubahan kulit wajah setelah mengunakannya selama seminggu seperti saranan Mira di entry sebelum ni...Kenapa Mira suka sangat Sabun ni dan nak share sangat-sangat Sabun dengan dengan U oalls sebabbbbbb:-

  • Super JIMAT! 1 ketul yang korang beli dengan Mira mempunyai berat 100 gram...Okeh!!Sabun tu besar jugak berbanding sabun2 yang lain..1 ketul tu, boleh bahagi 2. Sabun tu bahagi 2 untuk lebih tahan lama dan super value.. 1 bahagian boleh guna next month dan 1 bahagian lagi untuk digunakan hari ni. Seperti Mira..Mira bahagikan 2 sabun ni, 1 diletakkan dirumah, 1 bahagian lagi dipotong lagi 2, separuh letak kat opis, separuh lagi letak dlm handbag...Klau pegi mana2 dah ada pencuci muka..so xyah risau2 lagi untuk cuci muka nak sembahyang...hehehe

  • Super BERKESAN!Mira bukan nak promote kay..tapi selama Mira jual nih, ramai yg kasi feedback, sabun ni memuaskan hati.. Parut jerawat yang baru nak ok, once dah guna sabun ni, dalam masa 3 ari, InsyaAllah klau penggunaan sehari minimum 3 kali, boleh nampak dah la kesan perubahan kulit wajah..Bagi parut yang dah lama skit di muka tu..semakin hari bila digunakan sabun tu, lama2 u oalls akan nampak parut tu yang dulunya besar dan terang kaler di muka, akan beransur2 pudar dan mengecil...

  • Super PUTEH!!bagi penggunaan seperti mira, 1 kali mandi masa nak pergi keja, 1 kali waktu amik wuduk solat zohor, 1 kali mandi masa balik keja nak solat asar...maknanya 3 kali sehari la kan..dlu, mira pakai bedak miyami 2 way cake foundation yang u oalls beli kat Cosway tu...Klau x salah, bedak tu kategori, light no.1...mmg untuk cerah.. skrang mira dah xleh guna bedak no.1 light tu sbb nanti klau pegi keja, org akan kata..mira terlebey make-up!!macam jatuh dalam gudang tepung...hahaha. u know why?????sejak menggunakan sabun ni, kulit muka kita akan beransur2 cerah dan puteh sebab 3 layer yang ada pada sabun ni mempunyai ciri2 dan fungsi yang berbeza..nak tau lebih lanjut kandungan 3 layer tu, u oalls bole baca kat entry nih!http://miamyra-ellisa.blogspot.com/2013/05/sabun-gluta-kojic-3-layer.html.


Perubahan kulit muka mira setelah sebulan menggunakan sabun Gluta Kojic 3 layer...memang MEMUASKAN hati!!hihi...

Psstttt>>>korang xnak ker kulit puteh cantek sempena kedatangan Hari Raya nanti?Mesti semua org akan terkejut bila tgk perubahan kulit muka yang sebelum nih kusam dan xberseri..sekali jumpa!Perghhhhhh!!!Cairrrr hati si dia...hihihi

Seperti biasa, jgn segan silu..Just sms/we chat/whatsapps jek kat mira 016-2792635..SETIAP PERTANYAAN ANDA AKAN DIBALAS SEGERA....


Vote for Sabun Gluta Kojic 3 Layer 


Thursday, June 6, 2013

Cheese Tart in de House!!!!

 Assalamualaikum.....

Jom tgk entry kali ni....Cheese Tart!!!Sejarah berkecimpungnya dalam bisness ni sejak2 mula gila kan cheese tart kat kedai kek Garden Kangar tepi KWSP tu!!!For those yg tggal kat Perlih ni mesti tau la kedai kek yg de fames one tu..bukan fames jek, mmg yg tu la satu2 yg ada kedai yg menjual kek satu ketika dulu sebelum kedatangannya Secret Resipe...hehehe..

Ari2 ku angkut cheese tart sejak 4 tahun yg lalu sampai muka pun dh mcm tart...ngee...Tak leh jadi ni, sambil mkn cheese tart yg dibeli tu sambil berangan like Mat Jenin....sampai bila la kan, aku nak beli jek cheese tart ni...umah dh ada kelengkapan..apakata klau balik try buat sendiri...mana tau kot2 jadik!!Google pi Yahoo mai..sekali jumpa la resipi cheese tart....first time buat tu, xla smpai tahap nak meniaga,sekadar mengisi masa lapang dan bagi sedara mara ngn kwn2 rasa hasil tangan yg selama ni kayu..hahaha..Semua pakat terkejut sbb xtau ada bakat terpendam..kahkahkah...

Hurm dah jemu makan,buat la meniaga kecil-kecilan sekadar mengisi masa lapang dihujung mggu..Ikut pada tempahan la kan,kdg2 ari keja pun ada jugak tempahan..buat la jugak demi memenuhi permintaan pelanggan..Cewahhh!!!!

Ok, Cheese Tart ni ada 3 perasa, actually ada 6 perisa semua (Blueberry, Strawbery, Kiwi, Mango, Oren ngn Lime)...cuma dh launch tu hanya 3 jek sbb xsempat nak buat klau byk2 perisa....Kiter jual xmahal pun, boleh la klau nak cuma mencintai Cheese Tart like me once upon a time ago...hehehe..

If berminat, jangan segan silu...SMS/WE CHAT/WHATAPPS xpun CALL jek kiter utk tempahan..klau beribu riban bijik tu..maklumkan awal skit la..Siannn tuan kueh nak buat, klau nak 1000 bijik oder arini, esok nak pick up...Lembik LUTUT weiiii...hihihi...

HARGA CHEESE TART YANG DITAWARKAN!!!

: 6 biji RM6.00 :


-Blueberry
-Strawbery
-Kiwi
-Manggo
-Orange
-Lime



... Cheese Tart Strawberry ...


... Cheese Tart Blueberry ...


Cheese Tart Strawberry yg belum di ovenkan lagi...


 Hot from OVEN!!!


... Cheese Tart Strawberry ...


... Cheese Tart Kiwi ...


SIAP PACKING UTK DELIVERY....

Wednesday, May 1, 2013

Sabun Gluta Kojic 3 Layer Paling Murah





Ok la nak dipendekkan crita sabun ni kiter dah guna since 25 Mac 2013 selepas kiter gi jalan2 shopping2 kat  Thailand, terjumpa la sabun yang agak femes di online maya skrg nih...so apa lagi beli la. SERIUS nak habaq nihh!!!skrg saya dah xpakai pencuci muka Garniexxxx,pastu krim malam Sendayu xxxxxx, krim pelembap or wahtever la yang 1 set ngn produk Sendayu tu. Bukan bermaksud produk tu xbagus, tapi kiter yang malas nak dok belek muka depan cermin, kejap toner kejap pelembap kejap krim...ada hari yang rajin ok la tapi mau nya balik opis kul 8mlm, xder maknanya nak dok belek tilik muka berejam2 depan cermin...

First pakai nampak la perubahan kulit muka dalam 2 mggu pertama...parut2 jerawat yang baru lagi tu, dah nampak pudar2 skit..bila kita pakai foundation or concealer mmg dah ilang terus la parut tu...pastu bangun pagi pun parut dah xjelas kelihatan.

Mggu seterusnya nampak kulit makin putih dan cerah, bintik2 hitam pun kurang dan white head pun xla byk..Jerawat yang baru nak jadi pun makin mengecil xsempat jadi gunung berapi.

Sabun nih mmg super duper jimat la sbb, seketul sabun  tu bleh bahagi 2. Seketul yang dibahagi 2 tu klau tahap penggunaannya sekadar amik buih saja, bleh tahan sampai 3 mggu...lagi seketul tu continue untuk 3 mggu akan datang...Betul kan SUPER DUPER JIMAT!!!

Bukan nak promote tapi inilah kenyataan sebenar mengenai sabun Gluta Kojic 3 Layer tu sbb saya dah cuba...dan Hasilnya amat MEMUASKAN hati. Ok, kat bawah ni ada serba sikit keterangan penuh mengenai sabun tu, cuba la baca...

SABUN GLUTA KOJIC 3 LAYER

♥ Diperkaya dengan gabungan 8 bahan utama terbaik produk kecantikan pada hari ini.. Glutathione Milk, Arbutin, Kojic, Licorice, Kolagen, Rosehips, Vitamin C & E dan Virgin Coconut Oil.



FUNGSI:

♥ mencerahkan kulit anda dengan membuang sel-sel kulit mati pada lapisan paling luar secara berperingkat. Hasilnya kulit lebih tampak cerah, muda & tegang.

♥ Membantu mengecutkan, mengurangkan, menghilangkan jerawat & kulit berminyak. Perubahan boleh dilihat seawal 3 hari sahaja

♥ Menyamaratakan ton warna kulit yang tidak sekata

♥ Membuang sel-sel kulit mati pada lapisan pertama kulit sahaja.

♥ Menyelesaikan masalah whitehead/blackhead.

♥ Mengatasi masalah melasma .

♥ Memudarkan parut jerawat di muka & badan

♥ Mencerahkan kulit muka & badan
♥ Memudarkan dan menghilangkan kesan-kesan hitam di celah-celah lipatan seperti di ketiak dan celah peha.

♥ Menegangkan kulit.

♥ Menyelesaikan masalah pigmentasi dan jeragat

♥ Anti-ageing

♥ Mengurangkan masalah kekeringan kulit kerana diperkayakan dengan tambahan Vitamin C & E.

♥ Bagi wanita yang sudah bersalin,boleh gunakan pada badan untuk memudarkan dan menghilangkan parut 'stretch marks'



CARA GUNA:

  • Cuci muka anda dengan sabun ini dan tinggalkan selama 3-5 minit di kulit muka @ badan anda sebelum bilas dengan air bersih.
  • Untuk kulit sensitif cukup sekadar 30-60 saat.


SAIZ BESAR 150G

Kenapa Sabun Gluta Kojic mempunyai 3 layer warna yang berbeza?

Sabun Gluta Kojic 3 layer mempunyai 3 layer warna yang berbeza disebabkan oleh setiap layyer mempunyai kandungan yang berbeza untuk merawat kulit yang bermasalah..

♥ WARNA OREN - COLLAGEN (Membantu melembapkan kulit)

♥ WARNA MAGENTA -GLUTATHIONE (Menolong memudar dan menghilangkan masalah kulit seperti  pigmentasi, jerawat, parut jerawat, age spots dan freckles)

♥ WARNA PUTIH - SUSU BERAS (Membantu mencerahkan kulit)

♥ VITAMIN C






PROMOSI!!!!!

1 Ketul RM 8 
1 Dozen RM 80

Harga yang ditawarkan belum dicampur harga pos lagi tau!!untuk harga pos Semenanjung Malaysia, just tambahkan RM6 dan Sabah Sarawak RM10 bagi setiap pembelian secara ketul ye!


Berminat? bolehlah berhubung dengan Mira - 016 2792635 untuk penjelasan lanjut. SMS/CALL/WHATAPPS/ VIBER


Thursday, April 4, 2013

Berasa Bosan , jemu , Tertekan dan berasa Marah-marah

Banyak sebab kenapa dan mengapa terkadang kita berasa bosan, jemu, tertekan dan berasa marah-marah. Disini jom kita baca 7 cara melegakan tekanan dalam masa 10 minit.
  • Rehat 5-10 minit – kalau anda terlalu sibuk bekerja, ambil masa 5-10 minit untuk duduk rehat tanpa membuat apa-apa kerja dan tenangkan fikiran. Ini boleh mengurangkan ketegangan dan tekanan darah anda di samping meningkatkan daya kawalan anda terhadap keadaan sekeliling.




  • Cuba buatkan diri anda ketawa – anda boleh melegakan tekanan dengan membuatkan diri anda ketawa gembira. Cubalah ketawa dengan menonton rancangan TV komedi kegemaran anda atau mendengar sesuatu yang lucu dari nada dering telefon bimbit anda.

  • Dengar muzik yang menenangkan – semua orang perlukan suasana tenang untuk membuat kerja. Tetapi suasana yang terlalu sunyi akan menambahkan lagi tahap tekanan diri anda. Sekali-sekala anda perlukan muzik untuk tenangkan diri. Jenis muzik? Ia bergantung kepada anda.
  • Fikirkan sesuatu yang menggembirakan – dalam beberapa minit cuba fokuskan fikiran anda terhadap sesuatu yang menggembirakan. Anda mungkin boleh boleh melihat gambar ahli keluarga tersayang atau melihat gambar pemandangan indah. Ini boleh meningkatkan semangat dan fikiran positif anda.



  • Berdiri dan ambil masa berjalan sebentar – para saintis telah membuktikan bahawa mereka yang memperuntukkan masa berjalan sekurang-kurangnya empat kali dalam seminggu kurang berasa tekanan dan mempunyai tidur yang lebih baik. Untuk melakukannya, anda mungkin boleh mengambil masa 5-10 minit untuk berjalan ke hulu ke hilir di ruang pejabat anda setiap hari.



  • Buat senaman nafas - tarik nafas panjang dan tahan untuk beberapa saat, lepas tu hembuskan secara perlahan-lahan. Anda pasti lega dan lebih mudah membuat kerja.



  • Relakskan diri dengan senaman ringkas – untuk beberapa minit selepas bangun pagi anda boleh relakskan badan anda dengan senaman ringkas dari kepala ke kaki. Senaman regangan otot menjadikan anda lebih selesa datang ke tempat kerja. Anda juga boleh membuat senaman ringkas di tempat kerja untuk merelakskan badan.

sumber:-http://mishastory.blogspot.com/2012/

Wednesday, March 27, 2013

Katakan Tidak Pada SELULIT!!!!!



DR JOHNSON 5 DAYS SLIM ESSENSE HOT GEL.



* Berfungsi membakar lemak yang tebal dan meningkatkan tenaga didalam kulit. Formula bio teknologi perawatan anti selulit yang membantu mengurangkan kewujudan selulit.

* Menganjalkan struktur kulit tanpa urutan dan mengelakkan kewujudan semula dan membuang selulit yang sedia ada.

* Kekal tahan selama 6 jam.

* Boleh digunakan di seluruh bahagian pinggang, peha dan sekitar kawasan pinggul.

* Sesuai untuk semua jenis kulit.


 

Kesan penggunaan yang berterusan selama 60 hari dan anda akan dapati kesan2 yang positif seperti dibawah:-

* Mengurangkan “orange peel” sehingga 80%

* Meningkatkan keanjalan kulit sehingga 28%

* Untuk perjalanan darah, struktur lemak akan dihapuskan tanpa merosakkan mana-mana lapisan atau sel kulit dan menjadikan bahagian tertentu kulit lembut dan anjal.


Cara Penggunaan:-

Sapukan ke bahagian pinggang, perut, peha dan punggung sehingga meresap dgn urutan ringan selepas mandi ATAU sebelum tidur 2 kali sehari.


Kandungan:-
Water, propylene, glycol, stearic acid, mathyl salicylate, glycerine, dicaprate & PPG-I, theophillisilane, ginkgo extract, black pepper extract, sunflower oil, vitamin E.



BIO VITAMIN - C 5000 LOTION


Digunakan selepas rawatan pelangsingan iaitu setelah seminggu atau lebih ada kesan pemecahan lemak berlaku di mana kulit akan menggeleber dan lembik sapukan vit C ini untuk memejal, menegang dan memperbaiki semula struktur kulit.PERCUMA Bio-C krim pada 5000 pelembap dalam. Jangan risau yang nih memang dah kasi FREE kt dlm kotak tu!!


FUNGSI DR JOHNSON 5 DAYS SLIMM SOAP


-Membakar lemak & melangsingkan badan
-Elok dipakai selepas bersalin.
-Boleh dipakai untuk ibu menyusukan anak.
-Hilangkan stretch MARK selepas bersalin.
-Mengurangkan selulit
-Melegakan sakit senggugut,otot,sendi,sakit belakang & kembung perut
-Sesuai utk urutan utk membuang angin di dlm badan
-Kurangkan perut buncit & mengeleber
-Rasa panas yang berpanjangan
-Menyingkirkan toksin & melawaskan penghadaman
-Anti bakteria


 Cara Penggunaan:-

Sabun ini di gunakan seperti biasa.Gosokkan di bahagian bermasalah selama 3-5 minit.Biarkan buih meresap ke dalam kulit & bilas sehingga bersih.




SETIAP SET MENGANDUNGI


1. DR JOHNSON 5 DAYS SLIM ESSENSE HOT GEL.
2. BIO VITAMIN - C 5000 LOTION
3. DR JOHNSON 5 DAYS SLIMM SOAP



OFFER!! : ONLY RM25.00/SET!!!








SETIAP SET MENGANDUNGI

1. DR JOHNSON 5 DAYS SLIM ESSENSE HOT & COOL GEL.
2. BIO VITAMIN - C 5000 LOTION
3. DR JOHNSON 5 DAYS SLIMM SOAP

OFFER!! : ONLY RM25.00/SET!!!



Harga Dijamin Termurah Di Malaysia !!!




Klau you oalls semua ada yang berminat...jangan segan silu sms,bbm xpun whatsapp je me, hokehh!!! Detail harga, kos penghantaran semua ada tertera disini ye!!Jika berminat, bolehlah berhubung dengan Mira - 016 2792635 untuk penjelasan lanjut.



KOS PENGHANTARAN

Sila tambah RM 6.00 (Sem. Malaysia) dan RM 10.00 (Sabah/Sarawak) bagi setiap penghantaran.





Monday, March 4, 2013

We all ke Langkawi....

 Assalamualaikum.....
Harini agak semangat nak menghapdate blog walaupun ke masih banyak xsiap!Rasa cam xbest plak nak dok membelek angka2 ni pepagi camni...so spend time 5 minit..hapdate blog!bolehh kann????ngeee..
Ni crita 1 months ago masa cuti raya cina...org sibuk balik kampung bercuti bersama keluarga, we all segerombolan pergi menghabiskan duit kat Pulau Langkawi.. Memang gamble abis la..bgn pagi xpikir byk2 terus roger sepupu sepapat..JOMMMM LANGKAWI! Alkisahnya..klau di planningkan awal2, conpem ada yang tak jadi..better terkejut tergempaq camtu..sah2 semuanya pakat menjadi!hahahaha...
Rakyat?punya la ramai kat Langkawi tu..klau boleh bercakap pulau tu..rasanya nak jek dia jerit!! berat oii!berat!pi la balik setengah..hahaha..tapi time cuti yang ramai org tu la yang best nak besesak bagai..mau xdak org, xbest pulak kan? Walhal..dah dekat 5 kali nak hangin sebab terlampau ramai rakyat, nak naik feri pun byk cekadak org2 nih...terminal feri yang serupa sardin ngn rakyat jelata, kereta sewa mahal, hotel penuh...tapiiiiii klau mengeluh dan meluahkan hasrat di hati, CONPEMMM..ko xdapat pegi kan! so BETTER KEEP MY MOUTH SHUT UP...janji hasrat ditepati...
Ok..dipendekkan cerita, sebab ini bukannya karangan "Pengalaman Manis sempena Cuti Sekolah Saya'..kang nanti bosan pulak u oalls nak membaca serupa tulisan Jurnal plak kan..Family kitaorg check in Hotel Malaysia yang telah di book pantas oleh en suami memandangkan mmg fully booked kebanyakan hotel dan rate hotel yang tinggal pun, sah2 mencecah rm500 ke atas..xkan pulak kot!
Dah penat bersesak ngn rakyat jelata, kami arrival di Terminal Feri Kuah jam 3ptg...dapat jek kereta sewa truss zasssss ke hotel..First impression kat hotel tu, ehhh biar benaq!ni ka hotel yg kita book?xsalah hotel ke?en suami hnya menjwb..dah nak mai sgt time cuti camni terkejut tergempaq..ni ja la yg ada.. Ohhh OK! mood: ehhh aku ke yg salah?
Bukak jek pintu bilik hotel..anak buah yg mulut becok ni membuat mulut murai.. Ni ke Maklang bilik Aiman?Ermmm ader dua katil besar, boleh 1 utk Haritz...Betol la Aiman...ko mmg budak2 lg. Hakikat sebenarnya.. sepapan ubat selsema ku telan gara2 bilik terlalu bersih tanpa sebarang debu kotoran...
Kluarga sepupuku spend malam utk tdo dirumah another sepupu lagi yg mmg stay kat Langkawi..Kitaorg ber enam jek check in..Waktu mlm pada hari ketibaan tu, we all lepaking kat Pantai Cenang jek sambil main2 pasir..berbincang utk next destination dlm percutian luar jangka kami nih..
 Walaupun gelap..tapi still nak bergambar! ko mmg manis Mann bila senyum, tapi klau ko hangin...abis senyum manis ko tu !!
 Aiman yang menjadi rebutan gadis-gadis untuk bergambar! Klau maklang jadi abg ko..sah2 maklang sentap dan tertanya..Jelik ker aku xder org nak bergambarr?huh..nangissss....
 Koleksi kaki yang sampai ke Pulau Langkawi untuk tatapan tok ngn tokwan kat kampung...
Untuk besoknya destination, we all ke Gunung Mat Cincang coz naik naik keta cabel..Ohh keta cabel!Aku cam nak serik jek sebab first time naik..gayat gila!rasanya yang kat Genting Highland xdek pun cenggini..Rakyat kat cable car pun terlalu ramai sedangkan yg amik tiket kul 11pg, pkul 2ptg baru bleh naik..OMG!!!Kami dah berputus asa nak naik itu punya kereta cable, tetiba dpt call dari en suami, JOMMM CABLE CAR? WOWWW..TERUJA sbb tetiba dapat naik cable car wpun sepulau rakyat..tapi camna laki aku bleh dpat tiket?

Rupanya2 sepupu en suami ada keja kat situ..so apalagi, menggunakan peluang yang sedia ada la..serupa cam beli tiket feri dari Kuala Perlis tu la..menggunakan khidmat kawan.hehehe
Sebenarnya, nak buat gaya cam gini pun gayat..tapi demi gambar punya pasal..ku gagahkan jua!

Sebelah pegang tiang besi..sebelah jadi parasit!menumpang pegang tgn org..cepat la turun oiihhh!
  

Permintaan si kecik, diturutkan jugak..walaupun hakikat sebenarnya....MAKLANG KO TAKUT!!

Thursday, February 21, 2013

Baruku Tahu kini....

Pagi nih aku terlambat lagi ke opis!!!hahhh...abeh la punch card aku berwarna- warni lagi la bulan nih!!!Nak salahkan diri sendiri pun agak xberapa patut la sangat kan sbb dah bangun awal tapi still dok lewat jugak mai pejabat!

Maybe aku perasan artis kot pagi2 dok lalak serupa nak gila dalam kereta tu sebabnya bawak kereta mcm siput sedut!!!ermmmmm...tak mungkin jugak la kan...

Kini baru ku tahu macamna penatnya seorang mak menguruskan umah tangga..nak pulak mak yang mempunyai ramai anak kecik yang mcm-mcm ragam waktu pagi..nak antar ke sekolah la, ke taska la.. nak pergi keja lagi..ish2 klau aku xtau lagi camana rupanya di waktu pagi..silap2 haribulan xdek dah kasut tinggi bagai, make up mengalahkan artis nih..sebab apa?SEBAB TAK SEMPAT!!!hahaha

Seminggu kehidupan berumah tangga pun dah seperti terbalik jadual aku..biasa la kan!!semua orang akan mengalami situasi yang sama sebab bukan senang kita nak sesuaikan diri denagan alam persekitaran yang baru dan suasana ditempat baru...

Kalau dulu bangun pagi..nak tunggang terbalik bilik pun, xdek sapa kisah sebab tdo sorang2 kan..but nowwww...CANNOTTTTT!!hahaha

Dulu baju semggu sekali baru nak basuh..xdek sape nak jeling2 bakul baju yang penuh dan xder sape nak tanya.."eh seluar futsal aritu letak mana arr?" of cos la kan sebab aku mmg xmain futsal...hahaha

Kalau dulu paling lewat ari minggu bangun kul 9 pagi xder sape nak ckp.."sudah2 la kot tdo tu..cuba la bangun pi bancuh2 kopi"..marbelosss laaa perkataan tu

Dan klau dulu nak pergi alor setar makan mek donald 5 kali pi balik alor setar pun xdek sape nak marah..tapi sekarangggg..kena buat permohonan dulu, klau di cop LULUS..baru boleh pegi bukan 5 kali sekali saja okeh!Jangan nak NGADA...muahahaha



Wednesday, February 20, 2013

i'm back................with new status!

Hyeee everyone....lamanya kan x update blog nih!!rasa rindu bergunung berbukit pulak dengan blog ni..hahaha!Quick bizi skit sekarang nih coz kehidupan berubah..dulu yang dulunya single kepada berdouble..not only berdouble but bertriple dengan bertambahnya ahli keluarga dan sedara mara...

So sorry kepada sesapa yang selalu berkunjung ke blog nih tapi still pada cerita lama xberubah2 pun...
Harini aii nak sajikan u all dengan gambar2 kawen aritu..sorry for late to upload!tgk yang ni dulu ye!!nanti aii upload lagi...






Majlis Akad Nikah berlangsung pada 30 November 2012


Majlis Bersanding pada 01 Disember 2012


Stay tuned kay...aii akan update lagi gambar2 kawen nih!