Tuesday, October 22, 2013

TANAKA IN DE HOUSE

Assalamualaikum...


Here we come....TANAKA IN DE HOUSE!!hihi...buat pengunjung blog nih, sorry sesangat sbb dah lama x update blog ni...Ok xnak citer panjang2..arini, mira nak story skit pasal bedak tanaka yang telah melanda dunia maya kita nih kan...

Mira dah guna bedak ni kay..tekstur bedak lembut,padat, wangi dan yang paling best...MUJARAB untuk kulit muka....warna bedak ni  like kita punya warna kulit..nama jek bedak sejuk tanaka tapi xserupa bedak sejuk yang mak-mak kita buat dulu2 tu...ni dah upgrade skit la..

Mira dah pakai TANAKA warna HIJAU yang bau LIME tu..first day pakai, buat masker...amik skit Tanaka tu, then sapu kat muka terus...memang serius cakap..rasa segar jek wajah sebab lime tu yang buat rasa segar..mira pakai mlm sebelum tdo terus smpai pagi besoknya..once dah basuh muka, kulit rasa licin jek!

Untuk bau LIME nih..ianya bertindak untuk mengecut kan jerawat sebagai fungsi utama..Memang truely, tanaka lime mengecutkan jerawat...especially buat org pompuan every month akan timbul sebijik 2 jerawat kat muka time period kan...tapi nowadays, dont worry gurls....tanaka akan membantu mengecutkan jerawat u oalls..

Selain tu jugak..tanaka nih bila kita pakai, parut2 jerawat yang dh kering especially guna yg hijau nih..kulit akan cepat mengelupas dekat tempat jerawat tu...so cepat la jerawat tu mengecil..

Korang nak tau x camner tanaka nih dikatakan boleh mengeluarkan sisa kotoran kat muka?

Once u oalls pakai mcm mira buat masker tu kan..masa tanaka ni basah2 lagi, korang gosok2 la kt muka, tanaka ni akan bergumpal2 like habuk pemadam getah yg kita guna masak kt skolah rendah dlu2 tu..after that, korang try basuh muka korang lepas tu.korang akan rasa kulit muka licin jek..sebab apa tau?benda yg keluar masa korang gosok2 tu, adalah daki atau kotoran yg ada kt muka korang..best kan?boleh buat spa sendiri kat umah..hihi

TANAKA boleh dijadikan sebagai:~


  • FOUNDATION ~ sapukan nipis-nipis kat muka sbab warna tanaka ni mmg warna kulit
  • BEDAK SEJUK ~ ambil sedikit tanaka, letak air then sapukan skit2 kat muka
  • MASKER ~ ambil sedikit tanaka, sapukan berulang kali kat muka atleast 3 lapisan..kasi ia kering sendiri.


Ok, ni detail penuh pasal TANAKA kay..u oall bleh baca.

Kecutkan jerawat
Haluskan kulit
Cerahkan kulit
Hilangkan jeragat
Lembutkan kulit – Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
Pelindung cahaya matahari
Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan;
Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang – orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari.






HARGA YANG DITAWARKAN

40gram- RM15 termasuk postage semenanjung
110gram - RM 20 termasuk postage semenanjung

untuk yang perlukan keterangan lanjut..please feel free to SMS/WE CHAT/ WHATSAPP jek kat Mira 016-2792635. Setiap pertanyaan anda akan dibalas segera...



No comments: