Wednesday, February 26, 2014



ASSALAMULAIKUM....

Hye semua...td kiter ada buat annoucement kan pasal kiter nak bukak SALE MAMPU MILIK utk chantek2 kat luar sana...

Seperti yang dijanjikan..ni la LIPSTIK NAKED 2 yang kita nak kasi OFFER kt uoalls tu...

CEPAT!!CEPAT!!!

RM10 JEK!!!

sangat2 berbaloi utk bibir dan ringgit anda yer!!!!

Bole beli untuk----->>>
*** DIRI SENDIRI
*** MAK
*** KAKAK
*** AWEKZZZZZ

xpun hadiahkan untuk besday bestie kat opis tu...aiii tolong wrapping chantek2 kasi u!!!!

harga tak termasuk postage lagi ye...
RM6 utk semenanjung
RM10 untuk sabah sarawak

kongsi ramai2 kos postage..lagi berbaloi..brg smpai dpn umah dpn opis!!

no need fuel charges, LRT charges, trafic jammed...hehehe



Mira dah cuba lipstick ni..BESHHHHHHHH sangat!!!!

They are very highly pigmented, yet wearable colors that happen to be very creamy and moisturizing on the lips.

I HIGHLY recommend picking up a few of your favorite
shades and testing them out for yourself!







hanya RM10 SAHAJA......

Lagi Entry Berkenaan K-COLLY SWEET 17 yang paling murah

Assalamulaikum

Hye sweetie-sweetie..sihat ker arini? Apa citer yang dah consume K-colly Sweet 17...mesti sangat2 berpuas hati kan..ramai yang SMS dan WASAP mira kasi feedback yang bagus utk yang dh amik K-colly ni....MEMANG OHSEMMMM LA...hihi..

Ada yang cakap.....

****   Kak, kulit saya makin cantek la....thanz kak suggest K-colly ni...

**** Sis, K-colly ni mmg bagus....saya dah amik dah..ni Jar yang kedua saya amik..Sangat2 berpuas hati..

**** Dulu kulit saya kusam, tapi sejak amik K-colly ni dengan akak...kulit makin cerah dan berseri2..ramai yang puji chantek..thanzzz kak!!

Tu la antara SMS dan WASAP yang den ingt ye..xsempat plak screen grab..henpon gelong saat kritikal camni..Memory full pulak...sampai sekarang hp sayer xdek otaknya...hahahaha


Ok, back to citer pasal K-colly ni kan..skrg kan femes isu ada kandungan berbahaya dalam barang kosmetik yang kita gunakan ari2 utk tujuan kecantikan...

Mira senaraikan ye kat sini antara kandungan bahaya yg perlu kita tau sebelum kita beli..Korang boleh check kat ingredients produk tersebut...belek2 skit kt botol xpun kotak tu...

Mercuri.Biasanya digunakan dalam produk pemutih. Antara kesannya ialah berlakunya iritasi dan alergi pada kulit, kerosakan pada otak, ginjal, gangguan perkembangan janin, kerosakan paru-paru, muntah-muntah, dan KANSER.

Hydroquinone.
Bahan ni juga biasa didapati dalam produk pemuith kulit. Penggunaannya dalam jangka masa panjang boleh mengakibatkan kulit merah dan berasa terbakar, masalah ginjal, KANSER DARAH dan KANSER SEL HATI.

Sodium Laureth Sulfate.
Produk ni aku tengok memang banyak ada dalam produk2 syampu, sabun, dan pencuci.. Kalo x silap aku, bahan ni la yang membuatkan banyak buih dan aku de dengar gak banyak2 buih ni pun x bagus sebenarnya sebab boleh mengeringkan lagi kulit. Bahan ni boleh menyebabkan alergi, asma, sakit kepala, sendi, pening2, KATARAK MATA dll.. bahya kna. tp slalu memng ada la dlm produk sabun.. cmne ek..

Rhodamin.
Bahan ni boleh menyebabkan gangguan pada pernapasan dan KEROSAKAN HATI.

Paraben.
Bahan ni banyak digunakan pada deodoran dan kosmetik. Ia boleh menyebabkan kemerahan dan kesan pada kulit dan disyaki boleh menyebabkan KANSER payudara.

Propylene Glycol.
Bahan ni pun banyak didapati dalam kosmetik dan pencuci muka. pencuci aku pun ade gak.. huhu.. takutnyer... x pe la ble dah abes ti aku cari produk len.. Sebabnya bahan ni boleh menyebabkan kesan kemerahan pada kulit, kerosakan ginjal dan hati.

Isopropyl alcohol.
Alcohol ni biasanya digunakan sebagai pelarut dalam produk. Bahan ni boleh merosakkan lapisan kulit dan dalam jangka masa panjang boleh menyebabkan PENUAAN.

DEA (Diethanolamine), TEA (Triethanolamine), MEA(Monoethanolamine).
Untuk jangka masa panjang ia boleh menyebabkan KANSER GINJAL DAN HATI.

Minyak mineral.
Minyak ini akan melapisi kulit hingga pengeluaran toksin dalam badan terganggu. Boleh mengakibatkan jerawat.

Polyethyene Glycol (PEG).
Menyebabkan kelembapan kulit terganggu, penuaan dan bakteria.

Tretinoin / Retinoic acid.
Kulit berasa kering dan terbakar dan menyebabkan kerosakan pada janin.

kredit to blogspot:----> http://nidapink90.blogspot.com/2010/12/bahan-bahan-kimia-yang-berbahaya-dalam.html

So, K-COLLY SWEET 17 ni takder ye kandungan2 yang berbahaya tu..jadi ianya SELAMAT!!!


Bagi yang ingin memiliki K-colly Sweet 17 ni...Boleh la SMS/WASAP ke 016-2792635 ye...

HARGA DITAWARKAN MASIH

RM100 / 1 JAR

Tuesday, February 25, 2014

Offer for Pay Day Februari....

ASSALAMUALAIKUM.....

Hye everyone?camner arini, bisnes kecil-kecilan korang Masyuk x?kencang tak?huhuhu...apa pun Selamat Berniaga semua..sambil2 tambah pendapatan keluarga, boleh jugak tambah pendapatan poket sendiri ye dak?hahahaha

Pepagi ni sempena gaji arini kan..Moh le makcik nak bukak SATU OPER utk kome2 semua...

Tak susah pun nak dapatkan OFFER makcik ni...Sila ikuti langkah dibawah ye nak!!!

1) Bukak pages Facebook Miamyra's Shoppe
2) Tekan button likes kat situ
3) Then, PM makcik..SAYA DAH LIKES....

If uoalls ada buat order brg ngn makcik, makcik akan kasi special diskaun ye!!!jommmm lakukan harini...Pilihan di tangan anda..cewahhhh



Senarai Item jualan makcik:
--- Sabun Gluta Kojic 3 Layer
---- Sabun Double Gluta
---- Sabun Triple Gluta
---- Sabun Susu Beras
---- K- colly Sweet 17
---- Royal Slim Lishuo Magic
---- Miracle Slimming Coffee

***mcam2 lagi la..ape jek yg terlintas, korang boleh PM makcik ye utk pertanyaan..makcik boleh je nak layan korang even xbeli pun..kot2 la ada sebarang pertanyaan..

Wasap number ni ye nak..016-2792635

Tuesday, February 18, 2014

Sedih ker Citer nihh????

Salam semua...selamat pagi....

Rasa boring plak kan asyik bukak je blog mira ni..semuanya pasal barang2 jualan..Meniaga xhenti2!!hihihi..moh lerr sekali skala, we forgot about sales and profit..JOM BACA 1 KISAH...

TAJUK: DEMI BARANG CUSTOMER...

Pagi yg bosan kat opis...aku ber Wasap la ngn Kakak Opis konon2nya nak mencari keseronokan di pejabat....Sebab tonggak duabelas kami dh ilang sejak2 sorang bestie telah berpindah..yang tinggal kami berdua jek!!!kurang sikit nakal tu...tapi sangat bosan uoalls..Ok wasap punya wasap...toingg!!keluar la 1 idea.LETS PEGI AMIK STOK NIAGA NAK?hahaha..syaitan menghasut ketika iu utk berlaku jahat!!!time office hour tp sebab bos terlampau baik..we all berdua isi la buku kluar pejabat kurang dari 4 jam..siap tulis nak pegi keluarkan duit ASB di bandor!!!hakikat sebenarnya...gi amik brg niaga..Giler jahattt!!!

Vroommm...keta pun meluncur laju membelah badai (cewah ayat sastera)..bergosip la kami sambil2 nak sampai ke destinasi...tetiba smpai tgh jln, eh napa aku rasa pelik jek keta aku ni...slow2 then behenti tepi..dlm masa nak behenti tepi tu, bunyi keta aku tu, mcm teruk jek..sekali kami berdua celapak la kluar nak nengok apa yg berlaku...Nasib x terjojol bijik mata..TAYARRRRR PECAHHH!!!!

homak aihh...tengah2 jln raya cenggini tengah2 ladang cenggini terik pulak tu...mana nak cari kedai pomen, nak tukar tayar????


sekali akak tu bersuara..


Akak Opis: Ada ka tayar spare Cha?
Aku: rasa cam ada kt dlm bonet. Hakikat sebenar, aku pun xpasti ada tak sbb xpenah check!!tapi klau ku ckp xder..pengsan plak akak ni nangis...relex mira!cool!cool tarik nafas..padahal dlm hati..napa la ko nak pecah time ni tayar sayang oihh..xpe2 kita keluarkan dulu japg mira tukar...hakikat sebenar yg akak tu xtau...camna nak pulas skru tayar pun aku xtau weiii

tetiba.....

Sebuah motor behenti....

Abg motor:laaa awat ni adik?ish2 mcmana bole pecah?
Aku:soalan ker jwpan nak dikasi nih???klau ku tau nak pecah..xder la smpai sini bang oii..cool lg!!ayat yg dijawab..tu la bang, xtau camna bole pecah..abg bole tak nak mtk tlg tukar tayar ni..memang sangat2 hipokrit semata2 nak mtk tlg...walhal bukan xtau..tayar keta mmg xdek angin sebelum ni..tapi dh nama pompuan kan!!!naik je tahu...
Abg motor:bole2..mai abg tlg

sambil2 tukar tayar tu abg tu membebel..basic saja nih dik oihh bab2 tukar tayar klau pancit...ayat xleh tahan

aku ngn akak opis..mampu tersenyum saja la..tersenyum!iya!tersenyum!iya! kan apa yg abg motor tu bualkan...dlm hati..cepat la bang oihh...panaih terik nih!!kang keta jbtn lalu, mau kecoh dan kepo 1 opis..ASB apanya sampai ke sini haa...sejak bila ASB ada kt ladang tebu nih...mati kena bambu kang!!

ok siap!!!abg tu tukar tayar spare..SEKALIIIIII...adeiiii napa la tayar spare pun xdak angin bang oiii????ada jugak nak kena siku ngn abg motor tu...eh keta abg ke keta ko dik???tnya kiter plak..keta sendiri kott!!!

sambil2 buangkan jet tayar tu..abg tu ngomel.....

Abg motor:nak pegi sekolah kerrr?
Aku n Akak Opis:blurrr je kami..xkan pegi skolah ngn baju kurung moden bunga2....agak2 la bang!!

Tetiba abg tu dpt scan apa yg ada dlm otak kami berdua..

Abg motor: ehh takkk..maksud abg...nak pegi ngajar ker?cikgu skolah yerr?
Aku n Akak Opis:oooo baru paham..rupa kami berdua ada cam cikgu rupanya....hahaha..Jawab kami...tak la bang..kami keja Imigresen...
Abg motor:lorrr..napa  tak call depa mai tlg buat..sat saja ni mau depa maiii...

Hakikat sebenar yg abg tu xtau..abis la kami klau depa maii bang oiii..dh la menipu nak pi ASB!!!kantoii la nanti...huhu

Abg motor akhirnya berjaya jugak psg tayar spare tu..dan bg penerangan serba sikit..jgn naik laju2 naaaa sebab tayar xdak angin...xjauh dah nak smpai pekan dh...

Ok dlm mind set kami berdua..xjauh dh..boleh ni!!

Sekali disangkakan panas rupanya......

Papan tanda tepi jln...5km LAGIIIII!!!biar betikkk????

Aku pun drive la keta tu slow2....bukan slow dah weiiii tahap LORI TELOQ DAH!!xleh laju even 20kmj....ohhhh my goshhhh.....5km rasa mcm 50km ja...gong greng!!gong greng!!tayar keta tu bunyi...

sekali selisih ngn kenderaan lain..semua pandangg semacam jek!!!aku naik keta viva la..bukan naik keta kebal..napa pelik sgt ker tayar keta pancit???xpenah nampak eikk???nak jek jerit camtu?

yang akak opis aku tu..dok bertawakal tomaninah semua ada la....mau tak tomaninah..jam dh kul 12tghari..nak kena amik anak sekolah plak...xkan nak call husben dia mtk amik anak skolah..mesti husben dia pelik...napa dia ja yg xpegi amik..klau gtau kami dimana dan keadaan kami masa tu..maunya kena tembak dua2 org..kahkahkah

waktu genting camtu..dok bilang kilometer saja la..berapa jek lg tinggal sementara nak smapai ke stesen myk terdekat utk pam angin tayar tu...terasa jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sangat!!!huhuhu

nak dipendekkan citer,,sampai main road jln pdg besar tu...nyonya2 apek2 kedai brg kt pekan pdg besar tu..semua kluar tgk kami...sebab bunyi tayar keta kami yg mencemarkan suasana pekan yg sunyi....mungkin depa ingat, steamroll lalu tapi ni viva bukan steamrolll..haishhhhh

dah la tgk..siap tunjuk2 lagi ke arah kami sebab pelik..serupa aku bawk keta batman pulak...yg ada api kt blakang tuuuu...saat yg ditunggu pun smpaiii..LORI TELOR yg ku bawak tu smpai gak petronas tapi punya la seksa..sakit pinggang2 sebab tahan nafas dan tahan stereng sebab tayar mmg xde angin teruk..

nyonya2 seberang jalan..still dok tgk dgn kepelikan 100kali pelik...sesampai di petronas...semua org pandangg!!!

Aku: apakata kak tlg pi tgk tayar spare tu ada tak lag, kerrr dah tinggai rim saja???klau dh tinggai rim jek...kak mai habaq slow2 na..bukan apa, taut pengsan terkejut!!

maka akak tu pun kluar la pegi tgk...

akak opis:cha ada lagi tayar tu tapi cammmm kesian sgt la kat dia!!!

aku pun celapak pegi tgk.....tayar spare yg baru tetiba jd mcm tayar yg dh 10kali digunakan...teruk rupanya..tinggal xpecah cam yg awal td jek

tetiba......laaa awat kak ni?mai2 saya tulung!!!

aku pun apa lagi..menggunakan segala kecomelan yg dimiliki..kahkahkah..dik tlg sat..kak pun xtau nak buat gayna dh ni...pam xmau masuk angin..

adik petronas: mmg la kak..tayar pun dah terbalik abeh dah ni...kak naik jugak td wpun xdak angin..

nak ja ku jwb...abistuuu xkan nak jln ngn rim saja???xpun xkan kami nak mandi peluh kt tgh2 jln ladang tebu tu..xpe2 simpan dlm hatii..fokus!!fokus!!janji adik tu tlg....

dan AKHIRNYAAAA...berjaya jugak!!!yezzzzz...nak jek aku bersorak best sebab tayar keta tu ok balik...

tak insaf lagi disitu...abis ja ucap terima kasih kat adik petronas tu.aku buat u-turn balik..terus pecut ke pekan pdg besar..amik brg!!!kahkahkah...padahal yg td tu dh insaf dh..nak balik terus opis klau tayar dh ok!!!brg niaga pun xnak amik dh...hahaha..tu la manusia!!!!LUPA DARATAN...

moral of the story!!!nasib kami berdua tak tertiarap dlm parit tepi jln ladang tebu tu sebab keta tengah laju..xtau pun yg tayar pecah..huhuhu..klau tak..masuk paper tajuk utama la kami hari tu

lagi satu, lain kali jgn coba-coba utk menipu BOS!!!kan buruk padahnya...


Thursday, February 13, 2014

OFFER MINGGU INI.....CATHY DOLL PALING MURAH

CATHY DOLL BABY CREAM


BB cream sangat popular di asia dan banyak di pakai oleh artis korea.


Di sebut 'krim ajaib' kerana kemampuannya untuk membaiki kulit dan membuat make up menjadi lebih mudah.

Perbezaan antara BB cream dengan produk kosmetik lain, BB cream adalah kosmetik sekaligus dapat merawat kulit, BB cream melakukan keajaiban dengan membaiki kulit.


Kebaikan BB cream dalam sekali pakai, menutup jerawat, pori-pori, noda-noda, garis halus dan warna tidak sekata. Tanpa menyumbat pori pori dan merosakkan kulit wajah. Pastinya BB cream menjadikan kondisi kulit lebih baik dan menjadikan lebih sihat.


Kebaikan BB cream dalam 1 bulan : Kulit terasa lebih halus dan lebih sihat serta bercahaya dimana setiap kali kita menggunakannya BB cream bekerja sebagai lapisan yang melindungu serta berfungsi sebagai oil control dan juga sebagai moisturizer sehingga menjadi sihat.  





CATHY DOLL COMPACT POWDER SPF 59


Compact Powder yang bercampur dengan glutation dan vitamin C. menjadikan permukaan kulit lebih licin dan melindungi kulit dari uv matahari L-Glutathione dan Vitamin C kompleks untuk membantu kulit daripada garis dan bintik bintik noda hitam. Dan kulit semakin putih apabila kerap memakai



Hasil penggunaan saya:

- debu bedaknye sangat halus.rasa lembut dan ringan bila disapu di kulit.

- lepas pakai kulit nampak cerah tapi natural sangat2.nampak macam berseri lah bila pakai.

- tak berminyak.

- ada perlindungan uv dan spf yang tinggi.spf setinggi tu bermakna dia boleh lindungi kulit kita dari matahari lebih lama.berjam2 lamanya tu.ini sangat bagus !

- puff bedak dia tu lembut.saya selalu apply lama2 kat kulit sebab suka dengan puff yang lembut tu.

- bau dia lembut.sekali bau macam produk baby pun ada.

- packaging comel dan saiz sesuai kalau nak bawak kat dalam bag.
- keseluruhannya memang saya suka compact powder ni.review ni dari hasil penggunaan saya sendiri.hasil tu mungkin berbeza untuk setiap orang sebab jenis kulit pun tak sama,kehendak dalam bermekap pun tak sama.yang penting kena try dulu ok? ;)


HARGA YANG DITAWARKAN HANYA RM50 1 SET TERMASUK POSTAGE YE SAYANG!!!

Seperti biasa....bole SMS/WASAP/CALL KE 016-2792635 (Mira)

MZ SECRET SOAP PALING MURAH


 MZ SECRET SOAP / SABUN MZ SECRET VITAMIN A, C dan E WITH SCRUBBING EFFECT 


Penggunaan Sehingga 2 BULAN !!

MZ SECRET SOAP / SABUN MZ SECRET VITAMIN A, C & E WITH SCRUBBING EFFECT YANG TELAH DIUPGRADEKAN

Apa jua masalah kulit anda, apa jua keadaan kulit anda, segalanya bakal dipulihkan sepantas 3 hari. MZ secret soap/Sabun MZ secret Vitamin A, C & E mengandungi : -

1. Glutathione Menolong memudar dan menghilangkan masalah kulit seperti pigmentasi, jerawat, parut jerawat, age spots dan freckless.

2. Kojic Acid Kojic acid lebih efektif daripada agen pemutihan yang lain seperti hidroquinon yang berbahaya. kojic acid selamat dan tidak mendatangkan kesan yang merbahaya seperti hidroquinon tu. Ia adalah neutral ekstrak yang mencerahkan cela-cela dan parut.

3. Vitamin A, C & E Sebagai Antioksidan yang kuat melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti (pencemaran, matahari, iklim, AC, asap rokok dsb). Merangsang pertumbuhan dan peningkatan pertumbuhan kolagen kulit, yang akan menjaga keanjalan serta kehalusan kulit (anti aging dan anti wrinkle). Mencerahkan kulit (brightening effect). Tanpa kesan samping yang merugikan. Dengan Vitamin – C kulit lebih cerah secara semulajadi.


KELEBIHAN MZ SECRET SOAP/SABUN MZ SECRET VITAMIN A,C & E :

• mengecilkan pori-pori

• mengawal blackheads and whiteheads

• mengawal keseimbangan pH pada kulit

• mengawal masalah jerawat dan kulit sensitif

• mengurangkan kesan parut pada kulit

• mengurangkan pigmentasi dan mengawal masalah jeragat

• mampu mengurangkan garis-garis halus / kedut pada wajah

• mengawal masalah penyakit kulit, eczema, psoriasis, stretchmarks, kesan selulit dan sebagainya

• kulit kelihatan 1 tona lebih cerah kerana proses exfoliation

• kulit kelihatan lebih kemerahan secara semulajadi dan berseri-seri

• meningkatkan keupayaan kitaran sel kulit, menjadikan kulit sentiasa anjal,sihat dan berseri

• sangat sesuai dan selamat digunakan kepada bayi dan kanak-kanak

• mengurangkan noda-noda a hitam dan sel mati pada keliling leher, celah ketiak dan bikini line

• untuk menghilangkan kehitaman di celah peha dan ketiak….

• bagus untuk mengekalkan keseimbangan minyak pada kulit kepala

• melembutkan rambut dan menyihatkannnya

• mematikan jerawat muka, kurangkan kedut muka, facelift up, eyebag, dark circles, jeragat, pigmentation menegangkan muka dan menaikkan seri kulit muka

• boleh dijadikan syampu untuk menjadikan rambut lebih sihat, berkilat dan lembut.


Sangat berkesan untuk menanggalkan daki – daki pada bahagian kulit yang sering terlindung atau terlipat seperti :

i.bawah ketiak

ii.bawah pelipat siku dan lutut

iii.bahagian tengkuk dan celah peha menyegarkan tubuh badan dan menajamkan deria bau(haruman tumbuhan semulajadi)


SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT :

BERMINYAK, SENSITIF, KERING, NORMAL, BERJERAWAT, BERSISIK, BERPARUT DLL MALAH SANGAT SESUAI UNTUK KULIT BAYI TERUTAMA YANG MEMPUNYAI MASALAH ENZEMA.

Tahukah anda kenapa MZ secret soap/Sabun MZ secret Vitamin A, C & E yang sekarang ini LEBIH BERKESAN! LEBIH PANTAS! & LEBIH UNIVERSAL!??

Kerana telah memperhebatkan lagi MZ secret soap/Sabun MZ secret Vitamin A, C & E ini ke tahap yang lebih tinggi. Kini, dengan adunan khas bersama Tea Tree, Olive Oil & Aloe Vera, menjanjikan kesan yang 3 kali lebih hebat dari sebelum ini!



Khasiat-khasiat yang ada di dalam MZ secret soap/Sabun MZ secret Vitamin A, C & E :


Tea Tree Oil

- Mengandungi antiseptic, antibakteria dan pembasmi kulat. Ia dapat membasmi jerawat. Jerawat akan lebih cepat mengering dan tidak meninggalkan bekas. Hampir segala jenis kulat di tubuh dapat diatasi dengan tea tree oil, salah satunya kulat di jari kaki. Ia juga dapat mencegah terjadinya infeksi yang timbul akibat kulat. Selain menghilangkan kelemumur, ia juga dapat mencegah kekeringan dan menjaga kelembapan alami di kulit kepala.

Minyak Zaitun (Olive Oil)

- Minyak zaitun boleh digunakan untuk dalaman (kesihatan) juga luaran (kecantikan). Ia digunakan dalam pembuatan produk kecantikan kerana ciri2nya yang boleh melembutkan kulit.

Aloe Vera

- Aloe vera mengandungi 96% kandungan air dan selebihnya adalah minyak pati, asid amino, mineral, vitamin, enzim dan glikoprotein. Daun aloe vera atau lidah buaya akan mengeluarkan jeli jika diramas dan ia boleh digunakan untuk mengurangkan kedutan pada kulit muka dan tangan. Ia juga dijadikan sebagai bahan pelembab dan pelembut untuk kulit dan rambut.

Cara Penggunaan

MZ SECRET SOAP / SABUN MZ SECRET VITAMIN A, C & E

(Pastikan anda ikuti setiap langkah untuk dapatkan hasil yang diidamkan)


Pertama :
tangan sebelum guna, gosokkan pada tapak tangan untuk keluarkan buih.

Kedua :
Ambil buih dan tepekkan di kawasan yang bermasalah seperti jeragat, parut, kedut dan liang-liang roma yg besar dan biarkan hingga meresap kedalam kulit.

Ketiga :
Kemudian biarkan selama lebih kurang 3 minit, kurang tidak apa. (Jika sudah lama guna, cuma
biarkan 1-2 minit sahaja).

Keempat :
Basuh muka dan biarkan kering sendiri JANGAN LAP!

Kelima :
Sesuai digunakan 2 x sehari (pagi dan malam).

Keenam :
Sabun ini boleh mencerahkan kawasan yang gelap seperti celah ketiak, peha dan leher. Pada
bahagian badan boleh dibiarkan lebih dari 3 minit sebelum cuci.

Ketujuh :
Boleh juga digunakan sebagai shampoo (Tak perlu guna shampoo dan conditioner lain lagi).
 Caranya adalah:-

 • Basahkan rambut kemudian keluarkan buih pada tapak tangan dan gosok seluruh kepala dan rambut.

 • Tidak perlu buih yang banyak seperti shampoo yang lain. Rambut akan lebih lembut, bersinar, hitam, lebat dan Insyaallah tiada kelumumur.


HARGA YANG DITAWARKAN RM45.00 TERMASUK POSTAGE

SANGAT-SANGAT BERBALOIIIIII

Untuk pertanyaan lanjut boleh la SMS/WASAP/CALL ke 016-2792635 (MIRA)

Tuesday, February 11, 2014

Penangan Sabun Double Gluta...

Hye semua..Selamat Pagi!!Assalamualaikum....

Salam Pagi selasa semua..Lama mak xbersiaran ye nak??sibuk sikit la skrg ni..baru jek abis final xzam..Duniaku bersama buku2 dan thesis baru jek melabuhkan tirainya..Cewahh!!!sastera widoyo plak pepagi ni!!!poyo ader la..

Mesti korang nak tau pasal bisness mak yang tegar meniaga sabun-sabun 3 layer and oso sabun-sabun double gluta mak yang semerbak harum bilik dan perlu direnovate bilik menajdi bukan double keluasannya tapi triple dah sebab banyak sgt brg meniaga...kahkahkah...

Ayat2 di atas tu merujuk kepada HARUM MALAM yang mak jual, SABUN DOUBLE GLUTA dan SABUN TRIPLE yang the latest one yang memang buat mak super duper kebizian....

Ramai customer yang mengoder Sabun DOUBLE Gluta tu sebab faktor fungsi sabun tu yang membuatkan kulit kita kelihatan cerah dan bersih dari segala kekotoran...

1st time pakai sabun tu, kulit kita akan terasa kering dan sesetengah customer akan ada sedikit mengelupas tapi tu perkara biasa..just guna sabun tu seperti biasa cuma bila dah terlalu kering sangat kulit tu, bole la sapu2 losyen sikit kasi ilang itu kulit mengelupas..



OK....mak pun xnak bebel panjang2 sebab entry yang panjang buat pembaca makin bosan..klau uoaalss nak tau lebih detail pasal sabun tu, bole la baca kat entry sebelum ni ye...

BYEEEEEE!!!!