Wednesday, February 26, 2014

Lagi Entry Berkenaan K-COLLY SWEET 17 yang paling murah

Assalamulaikum

Hye sweetie-sweetie..sihat ker arini? Apa citer yang dah consume K-colly Sweet 17...mesti sangat2 berpuas hati kan..ramai yang SMS dan WASAP mira kasi feedback yang bagus utk yang dh amik K-colly ni....MEMANG OHSEMMMM LA...hihi..

Ada yang cakap.....

****   Kak, kulit saya makin cantek la....thanz kak suggest K-colly ni...

**** Sis, K-colly ni mmg bagus....saya dah amik dah..ni Jar yang kedua saya amik..Sangat2 berpuas hati..

**** Dulu kulit saya kusam, tapi sejak amik K-colly ni dengan akak...kulit makin cerah dan berseri2..ramai yang puji chantek..thanzzz kak!!

Tu la antara SMS dan WASAP yang den ingt ye..xsempat plak screen grab..henpon gelong saat kritikal camni..Memory full pulak...sampai sekarang hp sayer xdek otaknya...hahahaha


Ok, back to citer pasal K-colly ni kan..skrg kan femes isu ada kandungan berbahaya dalam barang kosmetik yang kita gunakan ari2 utk tujuan kecantikan...

Mira senaraikan ye kat sini antara kandungan bahaya yg perlu kita tau sebelum kita beli..Korang boleh check kat ingredients produk tersebut...belek2 skit kt botol xpun kotak tu...

Mercuri.Biasanya digunakan dalam produk pemutih. Antara kesannya ialah berlakunya iritasi dan alergi pada kulit, kerosakan pada otak, ginjal, gangguan perkembangan janin, kerosakan paru-paru, muntah-muntah, dan KANSER.

Hydroquinone.
Bahan ni juga biasa didapati dalam produk pemuith kulit. Penggunaannya dalam jangka masa panjang boleh mengakibatkan kulit merah dan berasa terbakar, masalah ginjal, KANSER DARAH dan KANSER SEL HATI.

Sodium Laureth Sulfate.
Produk ni aku tengok memang banyak ada dalam produk2 syampu, sabun, dan pencuci.. Kalo x silap aku, bahan ni la yang membuatkan banyak buih dan aku de dengar gak banyak2 buih ni pun x bagus sebenarnya sebab boleh mengeringkan lagi kulit. Bahan ni boleh menyebabkan alergi, asma, sakit kepala, sendi, pening2, KATARAK MATA dll.. bahya kna. tp slalu memng ada la dlm produk sabun.. cmne ek..

Rhodamin.
Bahan ni boleh menyebabkan gangguan pada pernapasan dan KEROSAKAN HATI.

Paraben.
Bahan ni banyak digunakan pada deodoran dan kosmetik. Ia boleh menyebabkan kemerahan dan kesan pada kulit dan disyaki boleh menyebabkan KANSER payudara.

Propylene Glycol.
Bahan ni pun banyak didapati dalam kosmetik dan pencuci muka. pencuci aku pun ade gak.. huhu.. takutnyer... x pe la ble dah abes ti aku cari produk len.. Sebabnya bahan ni boleh menyebabkan kesan kemerahan pada kulit, kerosakan ginjal dan hati.

Isopropyl alcohol.
Alcohol ni biasanya digunakan sebagai pelarut dalam produk. Bahan ni boleh merosakkan lapisan kulit dan dalam jangka masa panjang boleh menyebabkan PENUAAN.

DEA (Diethanolamine), TEA (Triethanolamine), MEA(Monoethanolamine).
Untuk jangka masa panjang ia boleh menyebabkan KANSER GINJAL DAN HATI.

Minyak mineral.
Minyak ini akan melapisi kulit hingga pengeluaran toksin dalam badan terganggu. Boleh mengakibatkan jerawat.

Polyethyene Glycol (PEG).
Menyebabkan kelembapan kulit terganggu, penuaan dan bakteria.

Tretinoin / Retinoic acid.
Kulit berasa kering dan terbakar dan menyebabkan kerosakan pada janin.

kredit to blogspot:----> http://nidapink90.blogspot.com/2010/12/bahan-bahan-kimia-yang-berbahaya-dalam.html

So, K-COLLY SWEET 17 ni takder ye kandungan2 yang berbahaya tu..jadi ianya SELAMAT!!!


Bagi yang ingin memiliki K-colly Sweet 17 ni...Boleh la SMS/WASAP ke 016-2792635 ye...

HARGA DITAWARKAN MASIH

RM100 / 1 JAR

4 comments:

liza azliza said...

hi camane nk contact awak ye =)

miamyra said...

boleh wasap xpun sms ke number mira..016-2792635

Lina Luding said...

Product kcolly ni ade yg tiruan x? Sbb sy tgk harga berbeza2...nk beli jd was2 pula. Mohon pencerahan....tq

k colly said...

K-Colly Sweet 17 Indonesia
www.kcollysweet17indonesia.com
www.facebook.com/kcollywhiteningskin
Whatsapp 081 396 227700
Bb 7CBED09F