Monday, May 12, 2014

Langkawi one day trip...

Assalamulaikum.....

Hye uoalss...sihat ker? Hope u sihat semua yer...I of coz sihat jugak sbb tu sampai ke Langkawi yaw...sila jangan jeles kay!!!hihihi

Sebenaqnya xplan pun nak pegi Langkawi ni...kebetulan en. suami ada site visit projek disana...once org dh offer ikut skali..why not kita take a chance n  granted, ikut jekk..hello2 my kazen to accompany me while jln2 kt sana..apa lagi..calllooooo betey!!!

Feri second awal hokeh on Sunday 11 Mei...sampai di Jeti Kuah Langkawi..terus dptkan itu kereta...terus vrooooommmm...brekafast kat tempat murah dan sedap di pekan Kuah..lupa plak snap gmbr...then drop en suami kt site visit dia...me n kazen terus menekan pedal minyak ke Oriental Village...Ala tempat org naik Cable Car Gunung Mat Cincang tu.....

We all xnaik pun cable car tu..saja jln2 tgk org sambil2 ambil gambar jek...penah naik dh cable car tu, so better xperlu kot naik kali ni...org xramai sangat, so boleh la nak releks2 tgk pemandangan...

Setting camera siap2 nak capture gambar....



View Oriental Village yang ke oren2 gan ni...


  Panas dan terik so need spec. Kalo x memang xleh bukak mata yer...serius basah baju berpeluh yang amat


One of restoren Arab yang ada kat situ...we all xmasuk lunch pun kt situ sbb dh kenyang mkn kt Pekan Kuah..Pinjam tempat utk possing je la


Kitaorg xbeli apa2 pun kat oriental village ni..just jalan2 posing2 tgk2 pengunjung jek...


Okeh next destinasi is Pekan Kuah untuk soping.....sambil2 tu kita tgk pemandangan spjg perjalanan ke Pekan Kuah dri Oriental Village...

Tempat ni view mmg cantek dengan pemandangan kapal2 yg parking situ. Tepi ngn Stesen minyak petronas Marina Bay kalo xsalah...gambar ni tengahari panas yg amat...boleh hitam kot!!!tapi blog punya pasal...xpeeee KU RELA


Possing lu wpun tengah terik!!!!hihi..demi sekeping gambar..


Nexttttttttttttttt is GOING BACK OREDI

 Feri kitaorg kul 6.00ptg...mmg One day trip la..2 tempat jek kami pegi sambil2 tu singgah la kat Haji Ismail Group..beli apa yang patut..Dan inilah hasil tangkapan di Ismail Group...


Ok you all...thans for reading....

No comments: